אופן ההכנה:
- הבצק: שמים בקערת המיקסר משקה אורז-שקדים, תמצית הווניל השמן והמלח, מערבבים קלות ומוסיפים את הקמח, מעליו שמים את השמרים. לשים 5 דקות במהירות 1 (הכי נמוכה) ועוד 5 דקות במהירות 2. מוציאים למשטח מקומח, מכדררים לכדור ומעבירים לקערה משומנת בשמן זית. מכסים ומניחים לתפיחה של כשעתיים או עד להכפלת הנפח.
- המליות: מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים. יוצרים מכל חלק נחש ומרדדים אותו למלבן ברוחב של 5 ס"מ.
- יוצקים לאורכן של הרצועות כף סילאן (על כל אחת - כף אחת) ומפזרים על כל אחת תוספת שונה - שקדים, פיסטוקים או קינמון. סוגרים את הרצועות, מהדקים ומגלגלים לצורת נחשים. קולעים את הנחשים לצמה. מניחים בתבנית להתפחה נוספת ומכסים במגבת.
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
- העיטור: מורחים את החלה בתערובת הסילאן והמים, בוזקים מעל סוכר וקינמון. אופים כשעה, עד שהחלה משחימה ולוקחים בחשבון שהסילאן והקינמון מעניקים לה מראה מעט יותר כהה מהרגיל. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. לקראת הגשה מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים וגרגרי רימון.