מתכונים עוגת דבש וקפה
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
יח'
תבנית בקוטר 20 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
3
כוסות
קמח
1/2 1
כפיות
שטוחות אבקת אפייה
1/2
כפית
אבקת סודה לשתייה
1
כוס
סוכר חום
1/2
כוס
סוכר לבן
1
כפית
נס קפה / קפה נמס
2
כפיות
קינמון טחון
3
יח'
ביצים
2
כוסות
חלב רותח או מיץ תפוזים
70
גרם
חמאה רכה
3
כפות
דבש
לקישוט:
15
גרם
חמאה מומסת, בטמפרטורת החדר
6
כפות
אבקת סוכר
1
כף
חלב / חלב צמחי
1/2
כוס
שקדים פרוסים, קלויים עד להזהבה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה, הסוכר החום והלבן, הקפה והקינמון, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. טורפים בקערה את הביצים עם החלב, החמאה והדבש. מאחדים בין תערובת היבשים לתערובת הרטובה ומעבירים לתבנית. אופים 35 דקות או עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה, יוצא נקי. מצננים.
  4. הקישוט: מערבבים יחד את החמאה, אבקת הסוכר והחלב, עד לקבלת תערובת חלקה. מזלפים מעל העוגה ומפזרים שקדים.