רד ולווט
המצרכים (ל-3 עוגות אישיות):
לעוגה:
280 גר' (2 כוסות) קמח לבן
230 גר' (1 כוס + 2 כפות) סוכר לבן
1 כף קקאו
4 גר' (כחצי שקית) אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
200 מ"ל רוויון
200 גר' (1 כוס) שמן קנולה או סויה
10 מ"ל (1 כף) חומץ, עדיף תפוחים
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 ביצים
צבע מאכל אדום בג׳ל או באבקה
לקרם:
100 גר' קרים צ׳יז בטמפרטורת החדר (לא גבינת שמנת רגילה)
50 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1/2 1 כוסות (180 גר') אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1-2 כפיות חלב (במידת הצורך)
תותים או פירות יער טריים
אופן ההכנה:
- שמים בקערה גדולה קמח, סוכר, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח. מערבבים בעזרת מטרפה.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים, מוסיפים את הרוויון, השמן, החומץ ותמצית הוניל. טורפים לאיחוד.
- מוסיפים את תערובת הרטובים אל הקערה עם תערובת היבשים. מוסיפים מעט צבע מאכל אדום, מערבבים עד לאיחוד.
- מחממים תנור ל-160 מעלות במצב טורבו. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית בגודל 36X23 מרופדת בנייר אפייה ואופים 35-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא לח. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים לקירור של שעה לפחות.
- בינתיים מכינים את הקרם - במיקסר עם וו גיטרה מאחדים את החמאה וגבינת השמנת. מערבבים במהירות בינונית כ-2 דקות.
- מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד. במידה והקרם קשה מוסיפים את כפיות החלב בהדרגה.
- מערבבים במהירות גבוהה עוד כ-2-3 דקות לקבלת תערובת אוורירית. מעבירים לשקית זילוף.
- קורצים 6 עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס עגולה עם דפנות ישרות. מניחים שכבה אחת של העוגה. מזלפים את הקרם מסביב ומוסיפים באמצע תותים קצוצים. מניחים מעל שכבה נוספת של עוגה. מזלפים את הקרם ומקשטים עם פירות יער. שומרים בקירור עד להגשה.
המתכון באדיבות שף קונדיטור אייל רווח, הכלים באדיבות GOLF & CO