מתכונים תבשיל קישואים כרוב ואפונה
כשר
טבעוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3
כפות
שמן
1
יחידה
בצל גדול, קצוץ
1
כפית
כורכום
1/2
כפית
פלפל שחור
3
יחידות
קישואים, שטופים ופרוסים
1/4
יחידה
ראש כרוב
500
גרם
אפונה קפואה
5
יחידות
שיני שום, קצוצות
1
כפית
גדושה מלח גס
1/2
כפית
פפריקה אדומה מתוקה
1/2
צרור
שמיר, קצוץ דק
מים לפי הצורך
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הכורכום ואת הפלפל השחור ומערבבים.
  2. מפזרים את הקישואים בשכבה אחידה, מוסיפים מעל את הכרוב ואת האפונה. מפזרים את השום, המלח, הפפריקה והשמיר באופן אחיד.
  3. יוצקים מים עד לגובה הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות, לצד אורז או קוסקוס.