אוזני המן ללא גלוטן במילוי שוקולד או ממרח תמרים
המצרכים:
220 גר' (3/4 1 כוס) קמח נטול גלוטן
100 גר' (1 כוס) אבקת סוכר
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
30 גר' (1/3 כוס) שקדים טחונים
50 גר' (5 כפות) קורנפלור
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה L
2-3 כפות חלב (במידת הצורך)
גרידת לימון
למלית -
ממרח שוקולד או ממרח תמרים או כל ממרח שאוהבים אפשר
לקישוט -
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, אבקת סוכר, חמאה, שקדים, קורנפלור, מלח, וניל וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים עוד 1-2 כפות חלב.
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
- ממלאים כל עיגול במלית הרצויה וסוגרים לצורת אוזני המן. חשוב לא למלא יותר מדי.
- מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים במשך 12-17 דקות, או עד שהאוזניים מזהיבות ומתייצבות.
- מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.
המתכון באדיבות רשת ביגה