חביתה טבעונית

המצרכים (ל-3 מנות):
1/2 2 כוסות קמח חומוס 1/2 1 כוסות קמח תירס 1 כוס פתיתי שמרי בירה 1 כף מלח הודי שחור (קלה נמק) 1 כוס חלב צמחי (סויה, אורז, שיבולת שועל וכדומה) חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים
1 צפייה בגלריה
חביתה טבעונית
חביתה טבעונית
(צילום: Shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. לוקחים שתי קערות - באחת מערבבים את כל החומרים היבשים, ובשנייה את כל החומרים הרטובים.
  2. בקערה שלישית - מערבבים כוס מהמצרכים הרטובים עם כוס מתערובת המצרכים היבשים. ממשיכים כך באותו היחס - על כל כוס מהמצרכים הרטובים שמים כוס מהמצרכים היבשים.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה ואת התוספות לקערה השלישית, ומערבבים.
  4. משמנים מחבת ויוצקים שכבה דקה של הבלילה למחבת. מטגנים על להבה בינונית כשתי דקות.
  5. כשהחביתה מתחילה להשחים בשוליים, הופכים אותה לצד השני ומטגנים עוד דקה או שתיים.
  6. הצעות לגיוון - אפשר להוסיף לתערובת פטריות שמפניון פרוסות דק, בצל קצוץ או עשבי תיבול להעשרת הטעם
את התערובת היבשה מומלץ לשמור במזווה, ולהוציא בכל פעםכמות של כוס אחת על מנת להכין כ 3-4 חביתות.
המתכון באדיבות בית הקפה הטבעוני אנסטסיה