חביתה טבעונית
המצרכים (ל-3 מנות):
1/2 2 כוסות קמח חומוס
1/2 1 כוסות קמח תירס
1 כוס פתיתי שמרי בירה
1 כף מלח הודי שחור (קלה נמק)
1 כוס חלב צמחי (סויה, אורז, שיבולת שועל וכדומה)
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים
אופן ההכנה:
- לוקחים שתי קערות - באחת מערבבים את כל החומרים היבשים, ובשנייה את כל החומרים הרטובים.
- בקערה שלישית - מערבבים כוס מהמצרכים הרטובים עם כוס מתערובת המצרכים היבשים. ממשיכים כך באותו היחס - על כל כוס מהמצרכים הרטובים שמים כוס מהמצרכים היבשים.
- מוסיפים את הפטרוזיליה ואת התוספות לקערה השלישית, ומערבבים.
- משמנים מחבת ויוצקים שכבה דקה של הבלילה למחבת. מטגנים על להבה בינונית כשתי דקות.
- כשהחביתה מתחילה להשחים בשוליים, הופכים אותה לצד השני ומטגנים עוד דקה או שתיים.
- הצעות לגיוון - אפשר להוסיף לתערובת פטריות שמפניון פרוסות דק, בצל קצוץ או עשבי תיבול להעשרת הטעם
את התערובת היבשה מומלץ לשמור במזווה, ולהוציא בכל פעםכמות של כוס אחת על מנת להכין כ 3-4 חביתות.
המתכון באדיבות בית הקפה הטבעוני אנסטסיה