לא ברור איפה נולדה המנה הטעימה הזו, שמשלבת תבלינים ומרכיבים מהמטבח ההודי: האם באמת נולדה בתת-היבשת הגדולה או שאולי דווקא במסעדה לונדונית של משפחה ממוצא הודי? יש גם טענות שבכלל מדובר במנה שהיא סקוטית אסלית. כך או כך, נישאר עם המרכיבים והטעמים ההודיים, ונמשיך ליהנות. במקור, מקובל להכין את המנה עם יוגורט, אבל אנחנו השתמשנו בקרם קוקוס והתבשיל התקבל ארומטי, בדיוק כמו שצריך (שימו לב שבמתכון משתמשים בפחית שלמה של קרם קוקוס - חלק במשרה וחלק בתבשיל). מומלץ להגיש את הצ'יקן טיקה על אורז.
אופן ההכנה :
1. המשרה: מערבבים בקערה את כל מרכיביה. מוסיפים את העוף, מערבבים, מכסים ומשהים שעה לפחות (עד 6 שעות, במקרר).
2. הטיגון: מחממים במחבת את 2 כפות השמן. מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים על להבה גבוהה עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מסירים מהכיריים ומניחים בצד.
3. הרוטב: מחממים במחבת נקייה את 2 כפות השמן. מוסיפים את הבצל והג'ינג'ר, ואם רוצים – גם את הפלפל החריף, ומטגנים על להבה בינונית עד הזהבה (כ־3 דקות). מוסיפים את התבלינים והסוכר ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את רסק העגבניות ואת קרם הקוקוס, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העוף ומבשלים עוד כדקה, לחימום. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהכיריים ומגישים חם.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
טיפ: לא מצאתם גאראם מסאלה? ערבבו 1/4 כף מכל אחד מהתבלינים הבאים: ציפורן, קינמון, הל וכמון טחונים