מתכונים מנות אישיות של סינייה עם עגבניות וצנוברים מעל
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
19
מתכונים מנות אישיות של סינייה עם עגבניות וצנוברים מעל
(צילום: דינה משה)
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המלית:
1/2
ק"ג
בשר בקר טחון
1
יחידה
בצל גדול, קצוץ דק
3
יחידות
שיני שום, כתושות
1/2
כוס
נענע, קצוצה
1/2
כוס
פטרוזיליה, קצוצה
3
כפות
שמן זית
1
כפית
תבלין בהרט לקובה
1/2
כפית
צ'ילי גרוס
1/2
כפית
פלפל שחור, גרוס
1
כפית
מלח גס
קורט
אבקת סודה לשתיה
לטחינה:
1/2
כוס
טחינה גולמית
1/2
כוס
מים
1
יחידה
שן שום, כתושה
מיץ מלימון אחד גדול
קורט
מלח
להגשה:
50
גרם
צנוברים, קלויים
2
יחידות
עגבניות גדולות, קצוצות כמו לסלט
חופן
פטרוזיליה ונענע קצוצות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים קלות את תבניות הסינייה.
  2. המלית - מערבבים את כל מרכיביה, מחלקים אותה למנות שוות בין התבניות ומשטחים אותה בהן. אופים בתנור כחצי שעה עד שהמלית מוכנה.
  3. הטחינה - מערבבים את כל מרכיביה ויוצקים על המלית הצלויה באופן שווה. אופים בתנור כ-10 דקות ומשגיחים שלא תשרף.
  4. ההגשה - מוציאים מהתנור, מפזרים את הצנוברים, העגבניות ועשבי התיבול, מגישים מיד.