![מרק שף יאיר פיינברג](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2021/01/03/SJlYjy71Cw/SJlYjy71Cw_332_533_2338_1405_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/3
כוס
שמן זית
200
גרם
בצל לבן
קלוף וחתוך לקוביות 1 ס"מ
120
גרם
גזר
קלוף וחתוך לקוביות 1 ס"מ
30
גרם
גבעולי סלרי אמריקאי
פרוס דק
100
גרם
שומר
חתוך לקוביות 1 ס"מ
30
גרם
שורש סלרי
קלוף וחתוך לקוביות 1 ס"מ
30
גרם
שורש פטרוזיליה
קלוף וחתוך לקוביות 1 ס"מ
2
שיני שום
פרוסות דק
1
כפית
עלי תימין טרי
קצוצים דק
130
גרם
רסק עגבניות
800
גר'
עגבניות
מרוסקות
2
כפות
סוכר
1
כפית
מלח
קורט
פלפל שחור
2.2
ליטר
מים קרים
1
כפית
גדושה אריסה
1/2
כוס
אורז פרסי
10
גרם
עלי בזיליקום
קצוצים
:רשימת קניות עבור המתכון
בעשר דקות עבודה: מרק עגבניות עם ירקות ואורז
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר שמן מעל להבה בינונית, מוסיפים בצל, גזר, סלרי, שומר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שום וטימין ומטגנים קלות מספר דקות.
- מוסיפים לסיר רסק עגבניות וממשיכים לטגן כשלוש דקות, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים לסיר עגבניות מרוסקות, סוכר, מלח ופלפל, מנמיכים ללהבה קטנה וממשיכים לבשל כחמש דקות.
- מוסיפים מים ואריסה, מגבירים ללהבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים עם מכסה סגור חלקית כחצי שעה.
- מוסיפים אורז, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. מקפידים לערבב כל עשר דקות.
- מורידים את הסיר מהכיריים, מוסיפים עלי בזיליקום ומערבבים. מוזגים לקערות הגשה ומגישים חם.