קדירת בקר עם ארטישוק ירושלמי

המצרכים: 2 ק"ג בשר צוואר, חתוך לקוביות של 3*3 ס"מ 2 בצלים לבנים, קלופים וחתוכים לרבעים 5 שיני שום שלמות 4 ארטישוק ירושלמי, ללא הקליפה 4 ענפי סלרי, חתוכים גס 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס 10 תאנים מיובשות, חתוכות לרבעים 1 כוס יין אדום 4 כוסות ציר בקר או מים
7 צפייה בגלריה
קדירת בקר עם תאנים
קדירת בקר עם תאנים
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים מעט שמן בסיר, וצורבים את הבשר מכל צדדיו עם מעט מלח ופלפל.
  2. מוסיפים לסיר את הירקות, הדבש והיין ומצמצמים לחצי מהכמות.
  3. מוסיפים את ציר הבקר או המים, ומביאים לרתיחה.
  4. מבשלים במשך שלוש שעות עם מכסה על להבה נמוכה, או בתנור במשך שעתיים בטמפרטורה של 170 מעלות.
  5. בצלחת עמוקה מניחים את הירקות עם הבשר, יוצקים את הרוטב מעל, ומגישים.

עוף עם רימונים ונענע

המצרכים: 8 יח' שוקי עוף פלפל שחור גרוס מלח 4 בצלים לבנים, פרוסים דק 1/2 כוס רכז רימונים 2 כפות סילאן 4 כפות שמן זית
להגשה - 1 כוס גרגירי רימון חופן עלי נענע, קצוצים דק
7 צפייה בגלריה
עוף עם רימונים
עוף עם רימונים
(צילום: אנטולי מיכאלו)
אופן ההכנה:
  1. מתבלים את העוף במלח ובפלפל שחור גרוס, וצורבים על מחבת רחבה משומנת בשמן זית משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים את העוף, ובאותה המחבת מטגנים את הבצל על אש בינונית עד להשחמה.
  2. בקערה, מערבבים את כל יתר המרכיבים, מלבד הרימון, מוסיפים לרוטב את שוקי העוף הצרובים ואת הבצל המטוגן, ומערבבים.
  3. מעבירים את שוקי העוף לתבנית אפייה, מכסים בנייר כסף וצולים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  4. לאחר 40 דקות מסירים את הכיסוי, וממשיכים לצלות במשך 20 דקות עד להשחמה.
  5. הגשה - מעבירים את העוף לכלי הגשה, מפזרים מעל את גרגירי הרימון והנענע, ומגישים.

חריימה

המצרכים (ל-6-5 מנות): 6 חתיכות דג בורי 1 ראש שום, מפורק לשיניים 1 כוס שמן, לטיגון 1 כף פפריקה מתוקה + 1 כף פפריקה חריפה 5-3 כפות רסק 1 כפית קימל (לא חובה) 1 כפית כמון מלח - לפי הטעם
7 צפייה בגלריה
(צילום: לאה גולדה הולטרמן)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - בסיר רחב עם שמן מערבבים את השום עם הפפריקה המתוקה והחריפה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את הרסק, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  2. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד להסמכה של הרוטב.
  3. מוסיפים את הקימל והכמון, ומערבבים היטב.
  4. מניחים בתוך הסיר את הדגים בזהירות, מוסיפים 1 כוס מים, מכסים את הדגים ברוטב וממשיכים לבשל במשך 10 דקות על להבה בינונית.

פרגית בתפוז

אפרת מוסקוביץ'
המצרכים: 1 ק"ג פרגיות 1 תפוז מעט שמן 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט 1/2 כוס (170 גר') סילאן טהור ללא תוספת סוכר 3 כפות רוטב סויה 1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף 2 כפות קורנפלור
7 צפייה בגלריה
פרגית בתפוז, אפרת מוסקוביץ'
פרגית בתפוז, אפרת מוסקוביץ'
(צילום: אפרת מוסקוביץ')
אופן ההכנה:
  1. מנקים את הפרגיות וחותכים אותן לנתחים קטנים בגודל אצבע.
  2. שוטפים את התפוז וחוצים אותו יחד עם הקליפה. חותכים כל מחצית לפרוסות (לא מקלפים).
  3. מחממים במחבת גדולה מעט שמן ומטגנים את נתחי הפרגיות תוך כדי ערבוב, עד שהן משנות את צבען ללבן מכל הצדדים.
  4. מוסיפים את מיץ התפוזים, הסילאן, פרוסות התפוזים, הסויה והצ'ילי ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים רבע שעה.
  5. מערבבים בכוס את הקורנפלור עם 3 כפות מים. מוסיפים לכוס שתי כפות מהרוטב שבמחבת ומערבבים היטב.
  6. יוצקים למחבת את בלילת הקורנפלור, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-2 דקות על אש קטנה, עד שהרוטב מסמיך.

צלי כתף בפטריות ויין

רועי חזן
המצרכים: 1 ק"ג צלי כתף, חתוך לקוביות בינוניות 2 בצלים גדולים, קצוצים 8 שיני שום, קלופות וחתוכות לפרוסות 2 סלסלות פטריות, חתוכות גס 3 גזרים, חתוכים לרצועות 1 כוס יין אדום 3 כוסות מים שבהם בושל הבשר 1/2 1 כף רסק עגבניות מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. מחממים סיר גדול שבו כף שמן. מטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד.
  2. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים כ-5 דקות על להבה גבוהה. אם נוצר קצף מסירים בעזרת כף. מעבירים את הבשר והנוזלים לקערה.
  3. מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים בו 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים ומערבבים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הפטריות ואת רצועות הגזר ומכסים את הסיר לעוד 7 דקות. לאחר מכן מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים את כוס היין ו-3 כוסות מהמים שבהם בושל הבשר, ומתבלים ברסק עגבניות, דבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.
  4. מערבבים ומביאים לרתיחה של 3 דקות, מנמיכים את להבה ומבשלים כ-3 שעות עד שהבשר מתרכך לגמרי.

סלמון בתנור ברוטב פסטו

אסנת לסטר
המצרכים: 1 ק"ג פילה סלמון, מחולק ל-5 נתחים לרוטב פסטו - 3 צרורות בזיליקום, רק העלים ללא הגבעול 100 גר' צנוברים 4 שיני שום 1/2 כפית מלח 1/2 כוס שמן זית
7 צפייה בגלריה
סלמון פסטו, אסנת לסטר
סלמון פסטו, אסנת לסטר
(צילום: אסנת לסטר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את רוטב הפסטו - מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב, למעט שמן הזית, ומתחילים לטחון. לאחר כמה שניות מוסיפים בזרזיף דק את שמן הזית, וממשיכים לעבד עד שמתקבלת מחית אחידה.
  2. מניחים את נתחי הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה מורחים אותם בנדיבות ברוטב הפסטו. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-30 דקות.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מסירים מהתבנית את הניילון ומכסים אותה בנייר אפייה. אופים 15 דקות.

עוף צלוי עם אננס

אפרת סיאצ'י
המצרכים: 1 כף שמן זית 2 כפות גדושות סילאן 1 כף רוטב סויה 3 שיני שום, כתושות 1/2 כפית מלח קורט פלפל שחור 10 נתחי עוף (מה שאתם מעדיפים - שוקיים, ירכיים, כנפיים) 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות 1 גמבה אדומה, פרוסה גס 8 פרוסות אננס (אפשר גם מקופסת שימורים)
7 צפייה בגלריה
עוף עם אננס
עוף עם אננס
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים יחד את שמן הזית, הסילאן, רוטב הסויה, השום, המלח והפלפל.
  3. שמים בתבנית את העוף, תפוחי האדמה, הגמבה והאננס, יוצקים עליהם את הרוטב ומערבבים עד לציפוי אחיד.
  4. אופים שעה וחצי-שעתיים, עד שהעוף משחים ותפוחי האדמה מוכנים.

דג ביין לבן

המצרכים (ל-2 מנות): 1 פילה מדג דניס
לרוטב - 1/2 כוס יין לבן 2 כפות חמאה גדושות 1/2 כף שום, כתוש מלח, פלפל חופן פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - למחבת מחוממת יוצקים חצי כוס יין לבן.
  2. מוסיפים 2 כפות גדושות של חמאה, מערבבים עד להמסה ומוסיפים פנימה את השום הכתוש, המלח והפלפל ואת הפטרוזיליה. מערבבים את כל המרכיבים במחבת במשך כמה דקות, ומכבים את הלהבה.
  3. צולים את הדג - על גריל מחומם צולים את הדג משני הצדדים במשך כשתי דקות בכל צד.
  4. הגשה - מסדרים את הדג בצלחת, יוצקים מעל את הרוטב החם ומגישים מיד.

קציצות עוף עם אורז

המצרכים (לכ-25 כדורים): 1 כוס אורז 500 גר' בשר עוף טחון (אפשר גם הודו או הודו מעורב עם קצת בשר אדום) 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק 1 ביצה 1 כף שמן שומשום 1 כף רוטב סויה 2 כפות קורנפלור 1 שן שום, כתושה מעט ג'נג'ר, כתוש או טחון (לא חובה) מלח, פלפל
7 צפייה בגלריה
קציצות עוף עם  אורז
קציצות עוף עם  אורז
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. שוטפים את האורז, מניחים אותו בקערה ומכסים במים. משאירים בצד.
  2. מכינים סיר אידוי ומכסים את הרשת בנייר אפייה.
  3. מכינים את תערובת הקציצות - מניחים את הבשר הטחון בקערה. מוסיפים את הבצל, ומערבבים. מוסיפים את כל יתר החומרים (למעט האורז), ומערבבים היטב (רצוי בידיים).
  4. בידיים לחות, צרים מהתערובת כדורים קטנים (בגודל אגוז גדול) וטובלים אותם באורז כך שיצופו היטב מכל הצדדים.
  5. מניחים את הכדורים, עם רווחים ביניהם, על נייר האפייה בסיר אידוי. מסדרים את הקציצות, סוגרים את המכסה ומאדים 30 דקות.

סופריטו עוף ולפת

המצרכים (ל-8 סועדים): 6-8 יחידות כרעיים, חתוכות לשוק וירך 15 לפתות קטנות, קלופות וחצויות לשניים 6 בצלים קטנים, קלופים וחצויים לשניים 2 בצלים לבנים, קלופים וקצוצים דק 5 שיני שום, קצוצות 1 כוס קמח 1/2 כף מלח 1/2 כף פלפל שחור גרוס 1/2 כפית פלפל סודאני גרוס או שאטה (לא הכרחי) 600 מ"ל מים
לטיגון - 1/2 ליטר שמן זית או שמן תירס
אופן ההכנה:
  1. מחממים בסיר רחב ועמוק 1/2 כוס שמן זית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד להזהבה. מוסיפים את השום, השאטה, הפלפל השחור ומאדים עוד חצי דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה.
  2. טיגון - מחממים שמן בסיר טיגון עד לטמפרטורה של 180 מעלות. ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף, טובלים בקמח ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה. מסננים ומניחים בצד. מטגנים את חצאי הבצל והלפת עד להזהבה, ומוציאים מהשמן.
  3. מוסיפים את העוף והלפת והבצל המטוגן לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מדי פעם יוצקים מהנוזלים על העוף.