קדירת בקר ושעועית לבנה
המצרכים (ל-4 מנות):
1 ק"ג בשר צוואר עגל, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ (אפשר לבקש מהקצב לנקות ולחתוך את הבשר)
4 יח' עצם מח
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
8 יח' בצל שאלוט
2 גזרים
3 שיני שום, קלופות
2 יח' סלרי אמריקאי
2 יח' שומר
3 עגבניות קלופות
2 כוסות שעועית לבנה, מושרית למשך הלילה
3 כפות שמן זית לטיגון
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1/3 כפית פפריקה חריפה
מים עד כדי כיסוי
5 עלי דפנה
8 יח' פלפל אנגלי שלם
אופן ההכנה:
- משחימים את הבשר והעצמות בסיר עם שמן זית. לאחר ההשחמה מוציאים את הבשר ושומרים בצד.
- באותו הסיר, מטגנים את הבצל כ-2 דקות, מוסיפים את בצלי השאלוט והגזר, מטגנים במשך כמה שניות. מוציאים מהסיר.
- מחזירים את הבשר לסיר ואת הירקות המושחמים.
- מוסיפים שום, שומר, סלרי, עגבניות ושעועית מושרית ומסוננת.
- מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים ומים עד לכיסוי 3/4 גובה. מערבבים היטב.
- מבשלים בסיר לחץ לפי הוראות היצרן. מתקנים תיבול לפי הצורך.
מרק עוף של בית
המצרכים (ל-4 מנות):
8 יח' כנפי עוף
6 יח' גרונות עוף
2 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לרצועות
1 כרישה קטנה, חתוכה לפרוסות
2 גזרים, מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות או למקלות דקים
2 יח' שורש סלרי או פטרוזיליה, חתוכות לפרוסות
2 ענפי סלרי, קצוצים
4 שיני שום
3 גבעולי שמיר
3 גבעולי פטרוזיליה
1 חתיכת דלעת בשלמותה
2 יח' קישואים, חתוכים לפרוסות עבות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מחממים סיר עם כף שמן, מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל ומשחימים מכל הצדדים.
- מוציאים את נתחי העוף מהסיר ושמים בצד.
- לאותו סיר מוסיפים כף שמן ומזהיבים בו בצל, כרישה, סלרי, שורש וגזר.
- מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את חתיכת הדלעת והקישואים, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות או מכניסים לתנור חם בטמפרטורה של 150 מעלות ל-90 דקות. מתקנים תיבול, ומגישים.
המתכונים באדיבות סולתם והשפית מאיה דרין