פסטה פטוצ'יני שמפיניון
המרכיבים (ל-6-4 מנות):
500 גר' פסטה פטוצ'יני
200 גר' פטריות שמפיניון
2 כפות שמן זית
50 גר' חמאה
2 שיני שום, פרוסות דק
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל שחור
1 כף פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים, לפי הוראות היצרן.
- בינתיים, משרים את הפטריות המיובשות לפי הוראות יצרן (יש לשמור את המים המופרשים מהפטריות).
- במחבת גדולה עם שמן וחמאה מטגנים קלות את השום, וכשהשמן חם מוסיפים פנימה את הפטריות ומקפיצים במשך 2 דקות.
- יוצקים פנימה את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך כ-3 דקות, עד שהיין מתאדה כמעט לגמרי מהמחבת. מוסיפים את מי הפטריות, מתבלים ובוזקים פטרוזיליה קצוצה.
- כשהפסטה מוכנה, מסננים ומעבירים למחבת עם הרוטב. מבשלים יחד דקה נוספת ומגישים מיד.
פסטה קונכיות
המרכיבים (ל6-4 מנות):
500 גר' פסטה קונכיות
1 חציל, חתוך לקוביות, מטוגן או אפוי בתנור
1/2 צנצנת רוטב עגבניות, חלק
2 שיני שום
1 כף פטרוזיליה, קצוצה
מלח
150 גר' גבינת מוצרלה, מגוררת
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים, לפי הוראות היצרן.
- מחממים במחבת את רוטב העגבניות, מדולל בחצי כוס מים. כשהרוטב רותח, מוסיפים את קוביות החצילים המטוגנות או האפויות (לבחירתכם), כותשים פנימה את שיני השום ומוסיפים את הפטרוזיליה. ממליחים. אפשר להוסיף מעט גבינת מוצרלה מגוררת, אם רוצים.
- כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים למחבת הרוטב לבישול של דקה נוספת. מגישים מיד.
פסטה ברוטב שום ושמן זית
יוגב ירוס
המצרכים:
1/2 חבילת פסטה (250 גר'), מבושלת ומסוננת
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
5 שיני שום, פרוסות דק
1 כפית שטוחה פלפל צ'ילי יבש או 1/4 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
מלח ופלפל שחור גרוס - לפי הטעם
6 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים פנימה שום, פלפל שחור וצ'ילי.
- מטגנים הכל תוך כדי ערבוב על חום נמוך במשך כשלוש דקות.
- מגבירים מעט את האש, ומוסיפים את הפטרוזיליה וכשלוש כפות ממי הבישול של הפסטה.
- מוסיפים את הפסטה למחבת, מקפיצים הכול יחד ומגישים מיד.
פסטה ארטישוק ועגבניות שרי
מלינה סואט
המצרכים (למנה אחת):
100 גר' פסטה פפרדלה
מלח
לרוטב -
5 עלי בזיליקום קצוצים
2 כפיות צנוברים
2 ארטישוקים בשמן, חתוכים לרבעים
2 כפות שמן זית
5 זיתי קלמטה מגולענים
6 עגבניות שרי חצויות
1 שן שום, פרוסה דק
מלח
פלפל
צ'ילי אדום גרוס
להגשה -
חופן גבינת פרמזן מגוררת גס
קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת על להבה נמוכה, יוצקים את שמן זית ומוסיפים את יתר המרכיבים. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי גרוס .
- מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים ומוסיפים את הפסטה לרוטב.
- מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת וקליפת לימון מגוררת.
פסטה ברוקולי
מירי צדוק
המצרכים:
1 חבילה (250 גר') פסטה עדיף מסוג פוזילי אפונה ירוקה
400 גר' (1/2 חבילה) ברוקולי קפוא
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול, קלוף חצוי ופרוס דק
3 שיני שום, קצוצות
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
חופן שקדים פרוסים, קלויים
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן ומסננים.
- חולטים את הברוקולי במי מלח רותחים למספר דקות ומסננים. פורסים את הברוקולי - נפטרים מהגבעולים ומשאירים את התפרחות.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה. מערבבים ומוסיפים את השום ומטגנים חצי דקה.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת, מקפיצים עד לציפוי אחיד של הפסטה בשמן. מוסיפים את הברוקולי, המלח והפלפל ומקפיצים לפיזור אחיד.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים שקדים קלויים ומגישים.
פסטה ברוטב לימון
המרכיבים (ל-6-4 מנות):
500 גר' פסטה שאוהבים
קליפה מלימון טרי וגדול (החלק הצהוב)
2 כפות חמאה
2 שיני שום, קצוצות דק
1/2 כוס יין לבן
1 מכל שמנת מתוקה
מלח, פלפל
שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים, לפי הוראות היצרן.
- ממיסים במחבת גדולה את החמאה עם השום. מוסיפים את קליפות הלימון, מערבבים 30 שניות ומוסיפים יין לבן.
- מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך כ-3 דקות עד שהיין מתאדה כמעט לגמרי.
- יוצקים למחבת את השמנת המתוקה, ומרתיחים כ-5 דקות עד שהיא מצטמצמת ומתקבל רוטב סמיך. מתבלים.
- כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים למחבת עם הרוטב. מבשלים יחד דקה נוספת ומגישים מיד.
פסטה תרד וגבינת פטה
יוגב ירוס
המצרכים:
200 גר' פסטה מסוג פפרדלה
2 בצלים ירוקים, חצויים לאורכם
2 כוסות עלי תרד שטופים
150 גר' גבינת פטה כבשים, מפוררת
1 צרור אספרגוס, ללא החלק התחתון הסיבי, קלופים עד חצי מגובהם
3 שיני שום, פרוסות דק ככל האפשר
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים היטב את המים, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- מחממים מעט את שמן הזית ומוסיפים את השום, מטגנים כ-3 דקות ושולים החוצה את פרוסות השום בעזרת כפית, זורקים את השום.
- טובלים את האספרגוס בסיר עם הפסטה והמים הרותחים למשך כ-15 שניות, שולים ומניחים על מגבת. חוצים את האספרגוס לאורכם ומוסיפים למחבת.
- מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת עם האספרגוס יחד עם עלי התרד והבצל הירוק, ממליחים ומקפיצים יחד כמה שניות.
- יוצקים על צלחות הגשה, מפוררים מלמעלה את הגבינה, מטפטפים מעט שמן זית ומגישים.
פסטה ברוטב עגבניות וחציל קלוי
ענת לבל
המצרכים:
1 חבילת פפרדלה
מלח
לרוטב -
1 פלפל ירוק חריף, פרוס לרצועות דקות
6-4 שיני שום, מעוכות ופרוסות
שמן זית
1 כוס מים
1 קופסת רוטב עגבניות לשקשוקה
1 חציל בלאדי קלוי ללא קליפה, מסונן מנוזלים וחתוך לקוביות (אפשר יותר מחציל אחד)
זיתים שחורים מגולענים
צלפים לפי הטעם (לא חובה)
מלח, פלפל
להגשה -
חופן גבינת פרמזן
חופן עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
- במחבת מחוממת עם שמן מטגנים קלות את השום והפלפל.
- מוסיפים רוטב עגבניות, מים, זיתים, צלפים, מלח ופלפל ומבשלים עד לרתיחה והסמכה.
- מוסיפים את קוביות החציל הקלוי ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- מבשלים במקביל את הפסטה על פי הוראות היצרן ומסננים מנוזלים.
- מערבבים את הפסטה עם הרוטב ומגישים עם פרמזן ועלי בזיליקום.
פסטה ברוטב חמאה ותרד
ירון קסטנבוים
המצרכים:
1 חבילת פסטה ממולאת (500 גר')
250 גר' גבינה לבנה סמיכה וחמצמצה
1 חבילה תרד טורקי, שטוף, מיובש ומופרד לעלים (עלה עם חצי גבעול)
30 גר' חמאה
4 כפות שמן זית
10 עלי מרווה או זעתר טריים
1 שן שום, פרוסה דק
שפיץ פלפל ירוק, קצוץ דק
2 עגבניות אדומות ובשלות, חצויות
מעט בלסמי מרוכז (מצומצם)
מלח גס ופלפל שחור גרוס
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- מרתיחים סיר גדול עם מים ושלוק שמן זית.
- מחממים מחבת רחבה לחום בינוני, שמים בה חמאה ושמן זית. מוסיפים עלי מרווה, שום ופלפל חריף.
- חולטים את שורשי התרד כדקה בסיר המים הרותחים, ומעבירים למחבת עם החמאה.
- שמים את הקפלצ'ו (או הרביולי או הטורטליני) במים הרותחים ומבשלים כשלוש דקות, עד שהם צפים על פני המים. בינתיים מגבירים את להבת המחבת ומוסיפים את עלי התרד.
- כשהפסטה מוכנה, מעבירים אותה למחבת ומוסיפים שתי כפות מנוזל הבישול (המים שבהם בושלה הפסטה), ומערבבים קלות עד שכל הרוטב עוטף את הפסטה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
- "מורחים" במרכז קערת הגשה את הלבנה, בוזקים מעל מעט שמן זית. סוחטים את ארבעת חצאי העגבניות, מטפטפים מעט חומץ בלסמי מרוכז ומפזרים מעט עלי זעתר. מסדרים את הפסטה ועלי התרד במרכז ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.
פסטה ברוטב קישואים
מיכל וקסמן
המצרכים:
250 גר' פסטה
5-4 קישואים או זוקיני קטנים ומוצקים מאוד, פרוסים לעובי של 4-3 מ"מ
1 צ'ילי אדום טרי ופרוס דק או צ'ילי יבש גרוס, כמה שאוהבים
1 כפית גרידת לימון
3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 שן שום, מגוררת
4 כפות שמן זית לטיגון הקישואים
1/4 כוס נוזלי בישול של הפסטה
חופן עלי נענע, מופרדים מגבעוליהם וקרועים ביד
חופן גבינת פרמזן או פקורינו מגוררת, להגשה
אופן ההכנה:
- מכינים את הפסטה - בסיר גדול מרתיחים מים, ומוסיפים מלח בנדיבות.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים לרמת אל-דנטה.
- מכינים את הרוטב - במחבת רחבה, שתוכל להכיל את הרוטב והפסטה כולה, מחממים 4 כפות שמן זית. מוסיפים את פרוסות הקישואים בשכבה אחת, ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים את הקישואים ומניחים בצד.
- מוסיפים למחבת צ'ילי, שום וגרידת לימון ומטגנים קלות. מוסיפים מיץ לימון, ומערבבים. מחזירים את הקישואים למחבת, ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים את נוזלי הבישול של הפסטה, ומערבבים. מוסיפים את הפסטה המבושלת, ומערבבים בעדינות עד לכיסוי אחיד. מכבים את האש. מוסיפים עלי נענע, ומערבבים קלות.
- הגשה - מחלקים את הפסטה לצלחות הגשה, מגררים פרמזן או פקורינו ואוכלים מיד.