החג הארוך מאחורינו ועכשיו אפשר להסתער על פסטה, המנה הכי פשוטה וטעימה להכנה, שמתאימה לארוחת צהריים זריזה לילדים בדיוק כמו שמתאימה לערב רומנטי בשניים. הפעם הלכנו על מתכונים שמתאימים לספגטי ולינגוויני, שני סוגי פסטה שידעו לקבל את כל הרטבים האלה כמו שצריך.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
ספגטי קצ'יו א-פפה
המצרכים:
300 גר' פסטה מבושלת
2 כפות גדושות של פלפל שחור
2 כפות חמאה
2 כפות פקורינו, מגוררת
2 כפות פרמזן, מגוררת
מלח ים
2 חלמונים של ביצה (לא חובה)
2 כפות שמן זית
1/4 כוס מים מבישול הפסטה
אופן ההכנה:
- מלהיטים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים את הפלפל השחור ומקפיצים למשך 2-3 דקות.
- מוסיפים חמאה ושמן זית, כשהחמאה נמסה מוסיפים את מי הבישול ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינות מערבבים שוב. להגשה: מוסיפים חלמון על הפסטה ופרמזן מגורד.
ספגטי קרבונרה עם סלמון
המצרכים:
300 גר' ספגטי מבושל
1/4 כוס מי בישול פסטה
100 גר' סלמון מעושן איכות טובה חתוך לרצועות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות אפונת גינה (אפשר להשתמש באפונה קפואה)
1 כף שום קצוץ
100 מ"ל יין לבן יבש
200 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כפית גרידת לימון
מלח פלפל
1 חלמון ביצה
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים קלות את השום עד שהוא הופך לזהוב.
- מוסיפים יין לבן עד אידוי ואז מוסיפים שמנת מתוקה, גרידת לימון ומביאים לרתיחה.
- מוספים את הפסטה, סלמון מעושן, פטרוזיליה, אפונה, מלח ופלפל מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול. מסדרים בצלחת ומוסיפים מעל המנה חלמון ביצה.
לינגוויני דג
המצרכים:
300 גר' פסטה לינגוויני (פסטה שטוחה), מבושלת
קורט זעפרן
200 מ"ל יין לבן
2 כפיות שום קצוץ
4 כפות פטרוזיליה, קצוצה
2 כפות שמיר, קצוץ
250 גר' דג ים לבן טרי
180 מ"ל שמנת מתוקה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- משרים את הזעפרן ביין, מחממים מחבת, מתבלים את הדג במלח ופלפל וצורבים אותו במחבת למשך 5-6 דקות.
- מוציאים את הדג ולאותה המחבת מוסיפים את השום, מטגנים קלות ומוסיפים את היין ואת הזעפרן. מביאים לרתיחה, מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים למשך 2 דקות.
- מפוררים את הדג לתוך המחבת, מוסיפים את הפסטה ואת עשבי התיבול, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
ספגטי חמאת אורגנו
המצרכים:
300 גר' ספגטי מבושל
1/4 כוס מי בישול של הפסטה
2 כפות גדושות חמאה
קליפה קצוצה מ-1/2 לימון
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות אורגנו, קצוץ
2 כפיות שום, קצוץ
2 כפות גדושות פרמזן, מגורר
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מאדים את השום במחבת על אש בינונית למשך 3-4 דקות. מוסיפים מי בישול ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים למחבת חמאה, מיץ לימון, קליפת לימון קצוצה ואורגנו ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפסטה, מלח ופלפל מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
המתכונים באדיבות השף עידן ליפשיץ ממסעדת בלה בעמק