טירמיסו שוקולד וקפה
המצרכים:
לקרם מסקרפונה -
4 ביצים
100 גר' סוכר
450 גר' גבינת מסקרפונה
150 גר' אבקת קקאו
לשכבת עוגת הספוג -
בסיס עוגה טורט
1 כוס אספרסו ארוך
לקישוט -
ביסקוויטים "אצבעות חתול"
סוכריות שוקולד או גרידת שוקולד מריר
אופן הכנה:
- להכנת קרם המסקרפונה: מקציפים את החלמונים והסוכר במיקסר ידני עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף נוקשה.
- מקפלים תערובת אחת לתוך השנייה ומפרידים אותן לשתי קערות שונות.
- מנפים את אבקת הקקאו ומוסיפים אותה לאחת הקערות. יוצקים את שתי התערובות לשקיות זילוף נפרדות ומניחים במקרר.
- להכנת שכבת הספוג: חותכים את שכבת עוגת הספוג באמצעות כוס לקבלת דסקיות עגולות.
- להרכבה: מכינים אספרסו ארוך, מצננים, ומשרים מעט את דסקיות עוגת הספוג בקפה. מכסים את תחתית הכוס בדסקית עוגת ספוג אחת, לאחר מכן בקרם השוקולד, ולבסוף בקרם המסקרפונה.
- חוזרים על הפעולה עם השכבות עד שממלאים את הכוס ומקשטים בחצי ביסקוויט אצבע חתול וגרידת שוקולד מריר.
קראמבל תפוחים
המצרכים:
לקראמבל -
4 תפוחים
50 גר' שיבולת שועל
70 גר' שקדים
60 גר' אגוזי לוז
50 גר' חמאה רכה
50 גר' סוכר חום
לקרם יוגורט ולקישוט:
125 גר' יוגורט יווני
150 גר' גבינת שמנת
אבקת קינמון
דבש
אופן ההכנה:
- להכנת הקראמבל: קוצצים את אגוזי הלוז והשקדים, מערבבים ומניחים בצד.
- חוצים את התפוחים לחצי, מסירים את הגרעינים ומגרדים את פנים התפוח ליצירת שמונה קערות. את שאריות פנים התפוח קוצצים ומערבבים עם האגוזים.
- מוסיפים לתערובת את שיבולת השועל, הסוכר והחמאה החתוכה לקוביות ומערבבים בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה.
- ממלאים את קערות התפוחים במעט קראמבל ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות לפי הטעם.
- להכנת הקרם: בינתיים מכינים את קרם היוגורט על ידי ערבוב עם גבינת השמנת, שמעשיר את טעמו וממתן את החמיצות.
- להגשה: מוציאים את התפוחים מהתנור, מצננים מעט ומגישים אותם מעוטרים בכף קרם יוגורט, קינמון מפוזר מעליו וזילוף דבש.
עוגת לבה נוגט
המצרכים:
120 גר' קרם נוגט
120 גר' חמאה
80 גר' סוכר
8 חלמונים
1 חלבון ביצה
אופן ההכנה:
- מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית וכפולה בגודלה, בצבע צהוב בהיר.
- ממיסים את החמאה בסיר, יוצקים למעבד מזון יחד עם קרם הנוגט ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מקפלים בעדינות את תערובת קרם הנוגט עם תערובת החלמונים. לבסוף, מקציפים את החלבון ומוסיפים גם אותו לבלילה.
- מרפדים רינג מתכת בגודל 4x4 בנייר אפייה ובחמאה. יוצקים את התערובת פנימה עד שהיא ממלאת כ-3/4 מהגובה.
- אופים במשך 6 דקות בחום של 190 מעלות. פותחים בזהירות ומגישים כאשר העוגה עדיין חמה.
המתכונים באדיבות מותג מוצרי החשמל Teka