טירמיסו שוקולד וקפה

המצרכים:
לקרם מסקרפונה - 4 ביצים 100 גר' סוכר 450 גר' גבינת מסקרפונה 150 גר' אבקת קקאו
לשכבת עוגת הספוג - בסיס עוגה טורט 1 כוס אספרסו ארוך
לקישוט - ביסקוויטים "אצבעות חתול" סוכריות שוקולד או גרידת שוקולד מריר
4 צפייה בגלריה
טירמיסו
טירמיסו
(צילום: Teka Studios)
אופן הכנה:
  1. להכנת קרם המסקרפונה: מקציפים את החלמונים והסוכר במיקסר ידני עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף נוקשה.
  3. מקפלים תערובת אחת לתוך השנייה ומפרידים אותן לשתי קערות שונות.
  4. מנפים את אבקת הקקאו ומוסיפים אותה לאחת הקערות. יוצקים את שתי התערובות לשקיות זילוף נפרדות ומניחים במקרר.
  5. להכנת שכבת הספוג: חותכים את שכבת עוגת הספוג באמצעות כוס לקבלת דסקיות עגולות.
  6. להרכבה: מכינים אספרסו ארוך, מצננים, ומשרים מעט את דסקיות עוגת הספוג בקפה. מכסים את תחתית הכוס בדסקית עוגת ספוג אחת, לאחר מכן בקרם השוקולד, ולבסוף בקרם המסקרפונה.
  7. חוזרים על הפעולה עם השכבות עד שממלאים את הכוס ומקשטים בחצי ביסקוויט אצבע חתול וגרידת שוקולד מריר.

קראמבל תפוחים

המצרכים:
לקראמבל - 4 תפוחים 50 גר' שיבולת שועל 70 גר' שקדים 60 גר' אגוזי לוז 50 גר' חמאה רכה 50 גר' סוכר חום
לקרם יוגורט ולקישוט: 125 גר' יוגורט יווני 150 גר' גבינת שמנת אבקת קינמון דבש
4 צפייה בגלריה
קראמבל תפוחים
קראמבל תפוחים
(צילום: Teka Studios)
אופן ההכנה:
  1. להכנת הקראמבל: קוצצים את אגוזי הלוז והשקדים, מערבבים ומניחים בצד.
  2. חוצים את התפוחים לחצי, מסירים את הגרעינים ומגרדים את פנים התפוח ליצירת שמונה קערות. את שאריות פנים התפוח קוצצים ומערבבים עם האגוזים.
  3. מוסיפים לתערובת את שיבולת השועל, הסוכר והחמאה החתוכה לקוביות ומערבבים בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. ממלאים את קערות התפוחים במעט קראמבל ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות לפי הטעם.
  5. להכנת הקרם: בינתיים מכינים את קרם היוגורט על ידי ערבוב עם גבינת השמנת, שמעשיר את טעמו וממתן את החמיצות.
  6. להגשה: מוציאים את התפוחים מהתנור, מצננים מעט ומגישים אותם מעוטרים בכף קרם יוגורט, קינמון מפוזר מעליו וזילוף דבש.
4 צפייה בגלריה
קראמבל תפוחים
קראמבל תפוחים
(צילום: Teka Studios)

עוגת לבה נוגט

המצרכים: 120 גר' קרם נוגט 120 גר' חמאה 80 גר' סוכר 8 חלמונים 1 חלבון ביצה
4 צפייה בגלריה
עוגת לבה נוגט
עוגת לבה נוגט
(צילום: Teka studios)
אופן ההכנה:
  1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית וכפולה בגודלה, בצבע צהוב בהיר.
  2. ממיסים את החמאה בסיר, יוצקים למעבד מזון יחד עם קרם הנוגט ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מקפלים בעדינות את תערובת קרם הנוגט עם תערובת החלמונים. לבסוף, מקציפים את החלבון ומוסיפים גם אותו לבלילה.
  4. מרפדים רינג מתכת בגודל 4x4 בנייר אפייה ובחמאה. יוצקים את התערובת פנימה עד שהיא ממלאת כ-3/4 מהגובה.
  5. אופים במשך 6 דקות בחום של 190 מעלות. פותחים בזהירות ומגישים כאשר העוגה עדיין חמה.
המתכונים באדיבות מותג מוצרי החשמל Teka