עוגת גבינה עם רוטב דובדבנים
אופן ההכנה:
- להכנת הבסיס - מערבבים את כל החומרים הדרושים לבסיס העוגה ויוצרים בצק.
- בתבנית עגולה קפיצית בקוטר של 26 ס"מ מניחים נייר אפייה ומשמנים קלות את דפנות התבנית.
- מהדקים היטב את הבצק על נייר האפייה תוך הקפדה על הידוק אחיד בכל תבנית העוגה.
- מחממים את התנור במשך 30 דקות בטמפרטורה של 250 מעלות. לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים עד להזהבה. מקררים היטב.
- להכנת התערובת - מפרידים את החלבונים ואת החלמונים, ובכלי אחד מקציפים את החלבונים לקצף לבן וקשה.
- בכלי שני מקציפים במטרפה ידנית את החלמונים והסוכר, מוסיפים את הגבינות, אבקת הפודינג, הקורנפלור, הקמח ואת הצימוקים מעורבבים עם הקמח, ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת הגבינה ומערבבים בזהירות כדי שקצף החלבונים לא ישבר.
- יוצקים את המסה שהתקבלה על בסיס העוגה שהתקררה ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות עד שמתקבל קרום זהוב שאינו רוטט.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה למשך עשר דקות בתנור כבוי. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.
- להכנת הרוטב - משרים את הדובדבנים המוקפאים במים חמים למשך כחמש דקות ומסננים.
- שמים את הדובדבנים, הסוכר הלבן, המיץ וגרידת התפוז במחבת, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה למשך שתי דקות.
- מנמיכים את האש ללהבה בינונית, מצמצמים ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך.
- הצעת הגשה 1: מקשטים את עוגת הגבינה עם רוטב הדובדבנים, מוסיפים דובדבנים טריים ומפזרים אבקת סוכר.
- הצעת הגשה 2: מקשטים את עוגת הגבינה האפויה עם פירות חתוכים, אפרסק, קיווי, דובדבנים, מלון וקלמנטינה.
כדורי שוקולד
אופן ההכנה:
- מכניסים את הביסקוויטים בתוך שתי שקיות אוכל וקושרים היטב. מועכים את הביסקויטים בעזרת היד או פטיש שניצלים או בקבוק שתייה סגור, עד לקבלת אבקה.
- בקערה קטנה שמים את הביסקויטים ומוסיפים את הגבינה, קקאו, מים ואבקת סוכר ומערבבים היטב.
- לאחר מכן לוקחים צלחת שמים טיפה קוקוס, סוכריות צבעוניות ויוצרים כדורים או לבבות או כל צורה שרוצים.
- מניחים בקערה ומכניסים לקירור.
- טיפים להגשה: ניתן לצפות עם שבבי סוכריות בטעם קרמל ולהוסיף לקוקוס קלוי את שבבי הסוכריות קטנות לאחר אפייה קצרה בתנור בטמפ' של 180 מעלות, עד שהקוקוס הופך לזהוב, או לקשט עם סוכריות צבעוניות ופרוסות מרשמלו.
מעדן חלב
אופן ההכנה:
- מוסיפים לסיר חלב, סוכר לבן, קקאו ותמצית וניל ומביאים לרתיחה.
- לאחר מכן מוסיפים את בלילת הקורנפלור ובעזרת מטרפה מערבבים היטב עד להסמכת הנוזל בסיר. מכבים ומצננים.
- להגשה: יוצקים לכוס ומוסיפים חלב מוקצף או מוסיפים קצפת מתוקה ומקשטים עם סוכריות או שוקולד מריר או פירורי פתי בר בטעם שוקולד או פתי בר בטעם וניל.
המתכונים באדיבות שירי דרור, המעבירה סדנאות בישול לכל המשפחה