עוגיות שוקולד ותפוז
המצרכים:
2 ביצים בגודל M
5 כפות סוכר
60 גר' קמח
ריבת תפוז
שוקולד מריר לציפוי (כ-100 גר')
אופן ההכנה:
- להכנת העוגיות - מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר (מומלץ להשתמש במיקסר) עד לקבלת תערובת כפולה בגודלה.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח לתערובת תוך ערבול איטי על מנת שהתערובת לא תהפוך לגושית או תאבד נפח.
- כאשר התערובת מוכנה, מכינים מגש עם נייר אפייה. יוצרים עיגולים קטנים בקוטר של כ-4 ס"'מ בעזרת שתי כפות או בעזרת שקית אפייה. חשוב להשאיר רווח בין עיגול לעיגול על מנת לאפשר לעוגיות לתפוח מבלי להידבק האחת לשניה.
- אופים את הבצק במשך כ-8 או 10 דקות בחום של 180 מעלות, עד לקבלת עוגיות בצבע חום מוזהב. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים. כאשר העוגיות מגיעות לטמפרטורת החדר, הופכים אותן לצדן השני ויוצקים על כל אחת מהן כפית ריבה.
- מניחים את העוגיות בפריזר למספר דקות עד שהריבה מתקשה, ויהיה נוח יותר ליצור את זיגוג השוקולד מעל.
- להכנת השוקולד - חותכים את השוקולד וממיסים אותו מעל אדי מים רותחים (שיטת בן-מארי).
- כאשר השוקולד נמס, מוציאים את העוגיות מההקפאה ומזגגים מעל לציפוי הריבה. תוכלו להיעזר בכף או לטבול את העוגיות בשוקולד.
- לאחר שכל העוגיות מוכנות, מכניסים אותן למקפיא או משאירים אותן להתקרר בטמפרטורת החדר. ניתן להגיש לאחר שזיגוג השוקולד מוצק.
המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל Teka