סלט אבטיח עם גבינה בולגרית

נופר זוהר
המצרכים: 1/2 1 כוס אבטיח, פרוס לקוביות בגודל 2 ס"מ 1/2 כוס שרי צהובות 1/2 כוס שרי ליקופן 1/4 כוס נענע עלים 1/2 כוס בזיליקום עלים 1/4 צרור רוקט עלים 100 גר' גבינה בולגרית או גבינת פטה מעודנת (מפוררים בידיים) 3/4 כפית מלח ים מעט פלפל שחור
לרוטב - 6 כפות שמן זית 1 לימון טרי, סחוט למיץ מעט סומק
4 צפייה בגלריה
סלט פירות, נופר זוהר
סלט פירות, נופר זוהר
(צילום: טל שחר)
אופן ההכנה:
  1. מפרידים את העלים מהגבעולים, שוטפים היטב ומייבשים. שמים בצד. חותכים את עגבניות השרי לחצאים. חותכים את האבטיח לקוביות אחידות בגודל של 2 ס"מ.
  2. מכינים את הרוטב בצנצנת. מסדרים את כל הירקות והעלים בצלחת שטוחה ורחבה עם שוליים, יוצקים מעל הכל את הרוטב.
  3. מפוררים את הבולגרית מעל הכל ומפזרים מעל סומק.

סלט אטריות שעועית עם נקטרינות

שאול בן אדרת
המצרכים: 1/2 חבילה אטריות שעועית מושרות במים רותחים ל-2 דקות, שטופות ומסוננות 15 עלי בזיליקום מופרדים 1 גזר, חתוך לגפרורים דקים 3 כפות רוטב דגים 2 נקטרינות קשות, פרוסות דק 1/4 כוס בוטנים קלויים, גרוסים מיץ מ-1 לימון 1 כפית סילאן 1/2 כפית מלח 1/2 כפית צ'ילי, פרוס דק
אופן ההכנה:
  1. שמים את כל המרכיבים בקערה עמוקה.
  2. מערבבים ומגישים קר.

סלט שזיף עם מלפפונים

נדב טל
המצרכים: 20-30 שזיף ירוק קטן ("בוסר") 2 מלפפונים 2 פלפל חלפיניו טרי 10 גבעולי כוסברה חופן שבבי שקדים
לרוטב - 1/4 כוס שמן זית מיץ מחצי לימון 1 שן שום כתושה 2 כפות חומץ 1/4 כפית מלח גס 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
4 צפייה בגלריה
(צילום: נדב טל)
אופן ההכנה:
  1. את הסלט הזה רצוי להכין מבעוד מועד, לפחות כחצי שעה לפני ההגשה (שעתיים לפני זה אידאלי).
  2. שוטפים את השזיפים ומייבשים, בעזרת סכין קטנה חותכים את דפנות השזיף, מהקודקוד כלפי מטה. לאחר שחותכים את הדופן הראשונה רצוי להפוך את החלק החתוך על משטח העבודה בכדי שישמש בסיס וימנע תאונות חיתוך מיותרות. ממשיכים לחתוך את דפנות השזיף בסמוך לגרעין. מעבירים את השזיפים החתוכים לקערת ערבוב.
  3. בעזרת פטיש שניצלים הולמים במלפפונים עד לפציעה והתפרקות קלה שלהם, חוצים לאורך ואז פורסים גס. מוסיפים לקערה.
  4. קוצצים את פלפל החלפיניו לקוביות קטנות ומוסיפים גם כן. מפרידים את עלי הכוסברה מהגבעול ומוסיפים בשלמותם.
  5. קולים את שבבי השקדים על מחבת לוהטת או בתנור, מצננים ומוסיפים גם כן.
  6. מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים ונותנים לסלט לספוג את את הטעמים. בהגשה מסננים את עודפי הנוזלים ומעבירים לצלחת הגשה.

סלט קייל עם ליצ'י

נופר זוהר
המצרכים: 1 צרור קטן של קייל עדין, נקי מהגבעול הסיבי, שטוף ומיובש 1/4 כוס ענבים, פרוסים לטבעות 1/4 כוס ליצ'י טרי, חתוך לרבעים 3 גבעולי כוסברה, קצוצים גס 1 כף צ'ילי, פרוס לטבעות
לרוטב - 80 מ"ל שמן זית 60 מ"ל מיץ לימון טרי 1 כף חומץ בין יין לבן 1 כף סילאן 3/4 כפית מלח דק 1/4 שן שום, מגוררת בפומפייה (או כתושה)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, ושומרים בצנצנת (זה בתוקף למשך יומיים-שלושה).
  2. שמים את כל מצרכי הסלט בקערה.
  3. מוסיפים לסלט את הרוטב, מערבבים ומגישים.

סלט קינואה אדומה עם ענבים

תמר עזאני
המצרכים:
להכנת הקינואה - 1 כוס קינואה אדומה, שטופה היטב ומסוננת 3/4 1 כוסות מים קצת מלח
לסלט - גמבה, גזר, בצל, קצוצים דק אשכול ענבים חתוכים מלח ופלפל שחור מיץ מחצי לימון 3-4 כפות שמן זית
4 צפייה בגלריה
סלט קינואה ענבים
סלט קינואה ענבים
(צילום: ענבי טלי)
אופן ההכנה:
  1. את הקינואה מבשלים במים רותחים, ממש כמו אורז. ברגע שהיא נפתחת מוציאים אותה, מסננים מהמים ונותנים לה להתקרר.
  2. מוסיפים איזה ירקות שרוצים – גמבות במגוון צבעים, גזר, בצל סגול, נקטרינה וענבים חתוכים בצבעים שונים.
  3. לתיבול יש להוסיף קצת שמן זית, מלח, פלפל ולימון.

סלט מלפפונים ואבטיח

מיכל וקסמן
המצרכים:
לרוטב - 3-2 פלפלי צ'ילי תאילנדים (או פלפל צ'ילי ארוך וגדול), פרוסים דק (או יותר או פחות, לפי מידת החריפות הרצויה) 1 שן שום, פרוסה דק (או יותר לחובבי שומיות חזקה) 1/2 כף סוכר דקלים מפורר (או יותר, לפי מידת המתיקות הרצויה) קורט מלח 3 כפות מיץ ליים סחוט טרי 3 כפות פיש סוס תאילנדי
לסלט - 7-6 מלפפוני בייבי טריים מאוד, פרוסים באלכסון לפרוסות דקות או 1 פאקוס מקולף, חצוי לאורכו ומרוקן מגרעינים, פרוס באלכסון לפרוסות דקות 4 מלפפוני בייבי, פרוסים באלכסון לפרוסות דקות או 3 מלפפונים רגילים, טריים ומוצקים מאוד, חצויים לאורכם ופרוסים באלכסון לפרוסות דקות כ-250 גר' אבטיח ללא קליפה (פרוסה עבה ונדיבה. המשקל המדויק איננו קריטי), חתוך למלבנים בעובי של כ-1 ס"מ, וכל מלבן חתוך למלבנים קטנים שרוחבם כ-1 ס"מ (או איך שמתחשק) 2 בצלי שאלוט מקולפים, חצויים לאורכם ופרוסים דק או 1 בצל סגול לא גדול חצוי לאורכו, כל חצי פרוס לפלחים דקים חופן נדיב של עלי נענע שלמים, מופרדים מן הגבעולים 2 כפות שרימפס מיובשים, קלויים במחבת וטחונים לאבקה במטחנת תבלינים (לא חובה) חופן בוטנים מקולפים, קצוצים גס
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - בעלי ומכתש שמים צ'ילי פרוס, שום פרוס ומלח. כותשים קלות עד לקבלת משחה גסה. מוסיפים סוכר דקלים, וכותשים עד שגם הוא נטמע במשחה. מוסיפים מיץ ליים ופיש סוס, ומערבבים היטב.
  2. מכינים את הסלט - בקערה מערבבים מלפפונים, אבטיח, בצלי שאלוט, נענע ובוטנים (אם משתמשים). מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
  3. עורמים את הסלט בצלחת, מפזרים אבקת שרימפס יבשים וטחונים, ואוכלים עם או בלי אורז לבן ליד.

סלט עלים עם נקטרינות

ליאורה חוברה
המצרכים (10 מנות): לרוטב - 1 כף שמן זית או שמן אגוזים 2 שיני שום, כתושות 1 כפית חרדל איכותי 1 כף סילאן 4 כפות מיץ לימון טרי 1/4 כפית מלח טבעי (למשל מלח הימלאיה)
לסלט - 6 נקטרינות, חתוכות לקוביות (או פרי אחר שמעדיפים) 1/2 חסה אמריקאית עגולה או כל חסה אחרת שמעדיפים 1 חבילה עלים לסלט שמעדיפים 50 גר' אגוזי מלך טבעיים 100 גר' גבינת רוקפור, חתוכה לקוביות או מגוררת
4 צפייה בגלריה
סלט עלים ונקטרינה
סלט עלים ונקטרינה
סלט עלים ונקטרינה
(צילום: ליאורה חוברה)
אופן ההכנה:
  1. הרוטב: מוסיפים את כל מרכיביו בשייקר או בצנצנת סגורה ומשקשקים עד להיווצרות רוטב אחיד.
  2. הסלט: מניחים את מרכיביו בקערה גדולה. יוצרים מעל את הרוטב, מערבבים קלות ומגישים מיד.