אופן ההכנה:
- מוציאים את בצק העלים ופותחים אותו על משטח העבודה. מפזרים את הסוכר והקינמון (אם משתמשים) בשכבה אחידה.
- מגלגלים את הבצק עם הסוכר לרולדה עד האמצע. עושים את אותו הדבר גם עם הצד השני, כך שנוצרות לנו שתי רולדות מחוברות ביניהם (בצורת ספר תורה מגולגול). עוטפים ומצננים במקרר כחצי שעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליה סוכר.
- פורסים את הבצק ההמגולגל לעוגיות בעובי של 1 ס"מ ומסדרים אותן בתבנית. אופים כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה יום-יומיים.
טיפים:
- עשו לעצמכם טובה והשתמשו בבצק עלים על בסיס חמאה, כי זה מקור הטעם הנהדר.
- מצאתם רק בצק עלים בגרסת פרווה? הברישו את הבצק ב-100 גרם חמאה רכה מתחת לסוכר.