אופן ההכנה:
- מכינים את העוגיות - שמים בקערה (או בקערת המיקסר) את החמאה ושני סוגי הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל וטורפים לקרם אחיד ואוורירי.
- מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד שהם נטמעים בעיסה באופן אחיד. מכסים ומאחסנים כחצי שעה במקרר.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- יוצרים מהבצק 12 כדורים, משטחים כל כדור לעיגול בעובי של כ-1 ס"מ ומניחים בתבנית. נועצים בכל עיגול 6-5 נטיפי שוקולד. אופים כ־18 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
- ההגשה - עורמים גלידה שאתם אוהבים על עוגייה אחת ומכסים בעוגייה נוספת. אפשר להכין מראש, לעטוף בנייר אלומיניום ולשמור במקפיא עד להגשה.