קוקילידה, נעמה רן
כשר
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
100
גרם
חמאה, רכה
1/2
כוס
סוכר חום
1/4
כוס
סוכר לבן
1
יח'
ביצה גדולה
1
כפית
תמצית וניל
1
כוס
קמח
1/2
כפית
אבקת סודה לשתייה
1/2
כפית
מלח
2/3
כוס
אגוזי מלך, קצוצים גס
1/3
כוס
נטיפי שוקולד מריר
להגשה: גלידה בטעם שאוהבים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את העוגיות - שמים בקערה (או בקערת המיקסר) את החמאה ושני סוגי הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל וטורפים לקרם אחיד ואוורירי.
  2. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד שהם נטמעים בעיסה באופן אחיד. מכסים ומאחסנים כחצי שעה במקרר.
  3. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. יוצרים מהבצק 12 כדורים, משטחים כל כדור לעיגול בעובי של כ-1 ס"מ ומניחים בתבנית. נועצים בכל עיגול ‭ 6-5‬ נטיפי שוקולד. אופים כ־18 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
  5. ההגשה - עורמים גלידה שאתם אוהבים על עוגייה אחת ומכסים בעוגייה נוספת. אפשר להכין מראש, לעטוף בנייר אלומיניום ולשמור במקפיא עד להגשה.