שקשוקה ירוקה
ביצים עלומות ברוטב שמנת, מנגולד, ברוקולי ואפונה, עם טפנד זיתים ופטה מפוררת
המצרכים:
4-6 ביצים עלומות
1/2 כוס שמן זית
500 גר' תרד טרי
1 צרור מנגולד
1 כרישה, פרוסה דק
1 בצל סגול, פרוס דק
1/2 פלפל ירוק חריף, חתוך דק
3 שיני שום, קצוץ דק
1/2 ליטר שמנת מתוקה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
טפנד זיתים
מעט עלי פטרוזליה
4 כפות גבינת פטה, מגוררת
אופן ההכנה:
- מפרידים את גבעולי המנגולד מהעלים וקוצצים דק.
- בסיר שטוח ורחב, מחממים שמן זית ומטגנים את גבעולי המנגולד למשך כ-10 דקות עד לריכוך.
- מוסיפים לסיר תרד, עלי מנגולד, שום קצוץ ופלפל חריף ומטגנים כ-3 דקות.
- מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל שחור. מבשלים כ-20 דקות ברתיחה עדינה עד שהרוטב מסמיך.
- במקביל מכינים ביצים עלומות: ממלאים סיר קטן עד 1/2 גובה במים. מביאים לרתיחה עדינה.
- שוברים את הביצים למסננת צפופה, ומניחים אותן בעדינות בתוך המים. מבשלים 3 דקות, עד שחלבון הביצה נראה מבושל לחלוטין. מדי פעם בוחשים בעדינות בכף עץ, כדי שהביצים ינועו בסיר ולא ידבקו לתחתית.
- מוציאים את הביצים בעזרת כף מחוררת. כדי להיפטר ממים עודפים, מניחים את הביצה לרגע מעל נייר סופג.
שקשוקה צהובה
המצרכים (ל-4 סועדים):
לבסיס השקשוקה -
2 כוסות + 4 כפות גרגירי תירס טריים
1 כוס חלב
2 כפות חמאה
1 כף פרמזן מגורר
1/2 כפית מלח
2 כפות פרמזן, פרוס בקולפן ירקות לעיטור
2 בצל ירוק, פרוס דק
לביצים עלומות -
8 ביצים
סיר מים חמים
1/4 כוס חומץ בן יין לבן
אופן ההכנה:
- במגי'מיקס, טוחנים היטב 2 כוסות גרגירי תירס. את 4 הכפות הנותרות שומרים לסיום המנה.
- מעבירים את מחית התירס לסיר ומוסיפים חלב וחמאה.
- מבשלים כשעה על אש קטנה תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, עד שהבסיס מגיע לסמיכות הרצויה, כמו דיסה קלילה. מוסיפים פרמזן מגורר, שומרים חם.
- מרתיחים מים חמים עם חומץ בן יין לרתיחה עדינה.
- שוברים את הביצים לתוך סיר המים ומבשלים כ-4 דקות ליצירת ביצים עלומות.
- בעזרת כף מחוררת, מוציאים את הביצים מהמים ומניחים על השקשוקה הצהובה.
- מלהיטים מחבת עם מעט שמן זית ומקפיצים את גרגירי התירס שנותרו כ-3 דקות עד שמתקבל גוון זהוב.
- מפזרים את התירס המוקפץ, הפרמזן והבצל הירוק מעל המחבת ומגישים.
שקשוקה קלאסית
המצרכים (ל-4 סועדים):
10 עגבניות אדומות ובשלות
4 שיני שום, קצוצות
1 כף פפריקה מתוקה
3 כפות שמן זית
1/2 כף פלפל שחור
1/2 כף מלח
1/2 כפית סוכר
8 ביצים
1 כף עלי פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר גדול.
- חורצים איקס בתחתית כל עגבניה. חולטים את העגבניות במים רותחים כדקה ומעבירים למי קרח.
- מקלפים את קליפות העגבניה וקוצצים את העגבניות באופן גס.
- לתוך מחבת רחבה, יוצקים שמן זית ומוסיפים את השום, מטגנים קלות בדקה.
- מוסיפים את הפפריקה המתוקה ומטגנים כחצי דקה נוספת.
- מוסיפים את העגבניות והסוכר ומכסים את הסיר.
- כאשר תבשיל העגבניות מבעבע, יש לבשל כ-40 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהעגבניות רכות ולהוריד את המכסה.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם כ-30 דקות נוספות עד שמתקבל רוטב עשיר וריחני.
- שוברים את הביצים לתוך השקשוקה ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד לקבלת ביצים בעלות חלמון נוזלי. מי שמעדיף חלמון מבושל, יבשל את הביצים כ-3 דקות נוספות.
- לפני ההגשה מפזרים מעל המנה כף של פטרוזליה קצוצה. מומלץ להגיש עם חלה חמה.
שקשוקות נוספות מרחבי העולם תוכלו למצוא בפסטיבל השקשוקה של קבוצת בנדיקט שייערך בתאריכים 15/11-15/12 במסעדות הרשת
פורסם לראשונה: 16:12, 14.11.22