אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים מעט את התבנית.
- חותכים את הזוקיני, הקישוא, העגבניות, הפלפלים והבצל לקוביות קטנות בגודל של 1/2 ס"מ. קוצצים את השום. שמים את הכול בקערה.
- מרוקנים את החציל - חורצים בחציל פסים לאורכו ולרוחבו. חשוב לא להגיע עם הסכין עד הקליפה ולהשאיר דפנות של כ-1 ס"מ. מוציאים את קוביות החציל בעזרת כף ומוסיפים אותן לקערה עם הירקות החתוכים.
- מוסיפים לקערה את המלח, הפלפל, שמן הזית ורסק העגבניות ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד של הירקות.
- ממלאים את את סירות החצילים בירקות מפזרים מעל ענפי תימין ואופים במשך כ-40 דקות.