מרק עגבניות ובזיליקום

שירה גבאי
המצרכים: 5 עגבניות שלמות או 5 עגבניות תמר בינוניות 1 כף שמן קנולה 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות 2 שיני שום, קצוצות 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור (אפשר גרוס) 1 כוס שמנת 10-15% (לא חובה) 1/4 כוס בזיליקום טרי, קצוץ 2 כפות אבקת מרק עוף (לא חובה) 1 עלה דפנה 1 כפית טימין טרי או 1/2 כפית טימין יבש 1/4 1 ליטר מים קרים
6 צפייה בגלריה
מרק עגבניות
מרק עגבניות
(צילום: depositphotos)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן על להבה בינונית נמוכה. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 3-4 דקות.
  2. מוסיפים את השום ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
  3. מוסיפים מלח, עגבניות שלמות עם מיץ, אבקת מרק עוף, בזיליקום, תימין, עלה הדפנה והמים.
  4. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם בכדי לרסק את העגבניות.
  5. מוציאים את עלה הדפנה מהסיר וזורקים. מוסיפים את השמנת והפלפל, ומערבבין
  6. בעזרת בלנדר ידני טוחנים עד לקבלת קרם חלק.
  7. טועמים ומשפרים התיבול.
שירה גבאי היא מנטורית לתזונה אפקטיבית, מאסטר בשיטת NLP ומפתחת השיטה "הרזיה מנצחת בשליטת המוח".

מרק כרובית וברוקולי

חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
המצרכים:
1 ברוקולי טרי, פרחים מופרדים ושטופים 1 ראש כרובית טרייה, פרחים מופרדים ושטופים מלח, פלפל לפי הטעם מים
6 צפייה בגלריה
מרק כרובית וברוקולי
מרק כרובית וברוקולי
(צילום: באדיבות סטודיו חלי ממן)
אופן ההכנה:
  1. מכניסים את פרחי הברוקולי והכרובית לסיר גדול עם מים. מוסיפים תבלינים.
  2. כשהירקות מתרככים מכבים את הלהבה וטוחנים עם בלנדר מוט לתערובת סמיכה.

מרק חרירה טבעוני

אולגה טוכשר ורשת בוסתן למוצרי טבע ובריאות
המצרכים: 3-4 כפות שמן זרעי ענבים 1 בצל גדול, חתוך לחצאי טבעות 2 שיני שום, כתושות 3 מקלות סלרי, פרוסים דק 1 כרישה, פרוסה לטבעות 5-6 עלי מנגולד – החלק הלבן, קצוצים 2 כפיות מלח, או לפי הטעם 1/2 כפית פלפל שחור טחון דק 1 כפית כורכום 2 כפיות חוואיג' למרק 1 כפית מחוקה קינמון 3 עגבניות קטנות, חתוכות לקוביות 1 כוס חומוס מקסיקני, מושרה ל-24 שעות ומבושל עד לריכוך 150 גר' עדשים שחורות, מושרות ל-20 דקות ומסוננות 3-4 ליטר מים רותחים 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות 1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות 30 גר' (3 כפות) קורנפלור 240 מ"ל (1 כוס) מים 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ 1/2 צרור כוסברה, קצוץ 5-6 עלי מנגולד – החלק הירוק, קצוצים מיץ לימון, לפי הטעם
6 צפייה בגלריה
מרק חריירה
מרק חריירה
(צילום: באדיבות רשת בוסתן)
אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל, השום, הסלרי, הכרישה והחלק הלבן של עלי המנגולד עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את העגבניות, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
  4. מוסיפים את החומוס, העדשים השחורות והמים הרותחים ומערבבים.
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך.
  6. שמים בקערית קטנה את הקורנפלור והמים, מערבבים היטב ומוסיפים את התערובת לסיר. מערבבים היטב את המרק ומבשלים עוד 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  7. מוסיפים לסיר את עשבי התיבול והחלק הירוק של עלי המנגולד ומערבבים. מבשלים 10 דקות נוספות.
  8. מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתקנים את התיבול.

מרק גונדי טבעוני

באדיבות אולגה טוכשר ורשת בוסתן – מוצרי טבע ובריאות
המצרכים:
לגונדי - 2 כוסות קמח חומוס קלוי 1 כפית אבקת אפייה 2 בצלים בינויים, מגוררים בפומפייה 1 כף כורכום 1 כף כמון 1/4 כפית הל, או לפי הטעם מלח ופלפל לפי הטעם
להכנת המרק - 5-6 כוסות מים 1 בצל גדול, חתוך לרבעים 3 מקלות סלרי עם העלים, חתוכים גס 2 גזרים קטנים, חתוכים לקוביות 2 קישואים קטנים, חתוכים לקוביות ½ צרור פטרוזיליה, גבעולים שלמים 2-3 עלי דפנה 1 כפית כורכום לימון פרסי שלם 3-4 גרגירי פלפל אנגלי 2 כוסות חומוס, מושרה ללילה שלם מלח ופלפל לפי הטעם
6 צפייה בגלריה
מרק גונדי
מרק גונדי
(צילום: באדיבות רשת בוסתן)
להגשה - אורז פרסי מבושל
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הגונדי - שמים בקערה גדולה את קמח החומוס, אבקת האפייה, הבצל עם הנוזלים והתבלינים ולשים עד שמתקבלת תערובת במרקם בצק רך ודביק. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת קמח חומוס, או לחלופין עוד קצת מים. מניילנים ומעבירים למקרר לשעה לפחות, מומלץ יותר מזה.
  2. מכינים את המרק - מביאים את המים לרתיחה בסיר רחב ושטוח.
  3. מוסיפים את הבצל, הסלרי, הגזרים, הקישואים ועלי הדפנה ומבשלים כ-30 דקות, עד שמתקבל ציר ארומטי. מסננים את הבצל (אם רוצים, מסננים את כל הירקות ומשאירים רק ציר שקוף), מוסיפים את כל התבלינים והחומוס, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים את המרק 20 דקות נוספות.
  4. מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות בגודל אגוז או כדור פינג פונג.
  5. שמים את הגונדי בשכבה אחת בתוך המרק. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-20 דקות נוספות. לא מערבבים. מדי פעם מנענעים את הסיר כדי שהגונדי יתבשלו מכל הצדדים.
  6. מגישים כמרק או רוטב מעל אורז פרסי מבושל.

מרק ברוקולי בצל ושמנת

באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
המצרכים: 500 גר' ברוקולי (גבעולים ופרחים בחתיכות) 1 בצל, קצוץ גס 1 אגוז מוסקט, מגורר 1/2 כפית מלח ים 1 כף חמאה 1 ליטר ציר מרק עוף 100-200 מ"ל שמנת לבישול מלח פלפל טחון טרי מעט עלי בזיליקום
6 צפייה בגלריה
מרק ברוקולי ושמנת
מרק ברוקולי ושמנת
(צילום: סטודיו TEKA)
אופן ההכנה:
  1. ממיסים חמאה בסיר על הכיריים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה.
  2. שוטפים ומנקים את הברוקולי, חותכים את הגבעולים ומוסיפים לסיר, מוסיפים ציר מרק ומבשלים את גבעולי הברוקולי עד שהם רכים.
  3. כעת ניתן להוסיף גם את פרחי הברוקולי (שמתרככים מהר יותר מן הגבעולים) יחד עם מלח לסיר ולבשל עוד מספר דקות. טוחנים את המרק עם בלנדר מוט ומוסיפים את השמנת. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  4. מקשטים בעלי בזיליקום לפני ההגשה

מרק לזניה חורפי

באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
המצרכים: 1/2 בצל 1 שן שום 200 גר' בקר טחון 400 גר' עגבנייה טבעית טחונה 1 עלה דפנה 1/2 כפית אורגנו מיובש 1/2 כפית טימין מיובש 50 מ"ל יין לבן ציר עוף או ירקות 500 מ"ל 6 עלי לזניה מלח פלפל שחור טחון פפריקה מתוקה שמן זית כתית מעולה
6 צפייה בגלריה
מרק לזניה
מרק לזניה
(צילום: סטודיו TEKA)
אופן ההכנה:
  1. מקלפים וקוצצים דק את השום והבצל. מחממים מעט שמן זית כתית מעולה בסיר ומבשלים אותם עם קורט מלח 5-10 דקות על אש נמוכה.
  2. בינתיים מתבלים את הבקר במלח, פלפל ופפריקה, קורצים מנות קטנות ומגלגלים לכדורים. הוסיפו את כדורי הבשר לתבשיל, מגבירים את האש ומבשלים עד להשחמה.
  3. מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, עלה הדפנה, האורגנו והטימין. מבשלים כמה דקות ומוסיפים גם את היין. כשהאלכוהול מתאדה מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות.
  4. שוברים את עלי הלזניה לחתיכות ומוסיפים אותם למרק. מבשלים כ -10 דקות או עד שהפסטה מוכנה. מוסיפים מלח במידת הצורך ומגישים עם עוד מעט אורגנו, טימין ופלפל גרוס מעל.