על טוסט בטטה כבר שמעתם? בטוסט הזה אין לחם ואין גלוטן, יש רק פחמימה טובה - ועליה כל מה שאתם אוהבים. במתכון הזה הצענו אבוקדו, טונה, גבינה וביצה קשה, אבל אתם כמובן מוזמנים לשדרג אותו בכל מה שאתם אוהבים.
ויש גם בונוס: מתכון לספרינג רול מושלם עם ירקות וטופו או עוף - לבחירתכם.
בטטה טוסט
המצרכים:
2 בטטות, פרוסות לפרוסות בעובי 2 ס"מ
תוספות -
1/2 אבוקדו, פרוס
1 ביצה קשה, חתוכה לפרוסות
2 כפות גבינה לבנה
2 כפות סלט טונה
אופן ההכנה:
- קולפים את הבטטות, שוטפים ומייבשים היטב.
- חותכים את הבטטות לאורך, לפרוסות בעובי של כשני ס"מ.
- מכניסים את הבטטה לטוסטר קפיצי לשניים-שלושה "סיבובים", עד שהבטטה מתרככת ומוכנה למאכל (מספר הסיבובים בטוסטר תלוי בעוצמה שלו). למי שאין טוסטר קפיצי יכול להשתמש גם בתנור: מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות. מסדרים את הבטטות על גבי תבנית תנור. צולים 15-20 דקות, או עד שהבטטה מתרככת ומוכנה לאכילה.
- מוציאים את הבטטה מהתנור או מהטוסטר, מניחים לה להתקרר מעט, ומסדרים מעליה את התוספות שהכנו.
ספרינג רול עם רוטב חמאת בוטנים
המצרכים:
10 דפי אורז
200-300 גר פרוסות חזה עוף צלוי או טופו צלוי
1/2 חבילת אטריות שעועית
ירקות למילוי -
3 מלפפונים, חתוכים לרצועות דקות
3 גזרים, חתוכים לגפרורים
1 אבוקדו, חתוך לרצועות
2 גמבות, פרוסים לרצועות דקות
7 עלי חסה
3 גבעולים בצל ירוק, קצוצים
1/2 צרור כוסברה
6 גבעולי נענע
לרוטב -
2 כפות גדושות חמאת בוטנים טבעית
4 כפות חלב קוקוס
2 כפות סויה
1/4 כפית שמן שומשום
1/2 לימון, סחוט למיץ
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב - מערבבים את חמאת הבוטנים וחלב הקוקוס יחד. מוסיפים את שאר רכיבי הרוטב ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק, מוסיפים כמה כפות מים קרים בהדרגה ומערבבים עד קבלת מרקם של רוטב (נזהרים שלא יהיה נוזלי מדי) נוח לטבילה.
- מכינים את האטריות - משרים את אטריות השעועית במים רותחים ל-3-5 דקות, שוטפים במים קרים ומסננים.
- חותכים את הירקות לרצועות דקות ומסדרים על צלחת שיהיו מוכנים לגלגול.
- מניחים את דף האורז בצלחת עמוקה עם מים בערך 20 שניות עד שהוא הופך לרך וגמיש.
- מניחים את דף האורז על גבי צלחת או משטח עבודה, ממלאים במה שאוהבים, סוגרים בעדינות משני הצדדים ומגלגלים. מגישים לצד הרוטב.
המתכונים באדיבות אתר פירות וירקות "שוקיט"