אם קניתם אשכול בננות צהובות ויפות שנשארו על השיש, הפכו לחומות וכבר אף אחד מבני הבית לא רוצה לאכול אותן, אל תזרקו - אפשר להכין מהן עוגת בננות משגעת שלא יישאר ממנה פירור. העוגה הזאת קלה להכנה ואתם יכולים להכין אותה בחמש דקות עבודה בלבד. לא צריך להקציף ביצים ולא צריך אפילו להשתמש במיקסר בשביל להכין אותה. עקבו אחר ההוראות ותקבלו עוגת בננה ביתית, רטובה מבפנים וקריספית מבחוץ.
עוגת בננה
המצרכים:
1 כוס סוכר חום
1 כוס קמח
1 סוכר וניל
2-3 טיפות תמצית וניל
70 גר' חמאה מומסת
2 ביצים
3 בננות בשלות, מעוכות במזלג (כמו פירה)
1/2 כוס שמנת מתוקה
לציפוי -
3 כפות סוכר חום
אופן ההכנה (לתבנית אינגליש קייק):
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, סוכר הוניל ותמצית הוניל.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את הביצים שלמות, בזו אחר זו, ומערבבים.
- מוסיפים את הבננות המעוכות לקערה, מוסיפם את השמנת ומערבבים.
- משמנים בחמאה תבנית אינגליש קייק, ומעבירים את כל המסה של העוגה לתוך התבנית.
- מפזרים מעל בצורה אחידה 3 כפות סוכר חום (בזמן האפייה הסוכר יהפוך לציפוי הקריספי של העוגה), ומכניסים לתנור למשך 35-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שנעצתם במרכזה יוצא יבש. העוגה צריכה להיות רכב מבפנים ובעלת מעטה מעט קריספי מבחוץ.