כל מי שאי פעם היה תקוע בפקק, בטוח לחש לעצמו לפחות פעם אחת בזמן שהיה תשקוע באוטו - "איך לא לקחתי סנדוויץ' לדרך". אז אם אתם בתור ארוך לבדיקת קורונה, בתור לחיסון או בכניסה לחרמון, זה לא נעים להמתין רעבים, וגרוע מזה - עוד יותר לא נעים להיות בסיטואציה הזאת עם ילדים רעבים באוטו.
אז לפניכם מתכונים לכריכים שווים ממש, כאלה שכל אחד יכול להכין בבית עם עוד קצת השקעה.
5 טיפים לכריך המושלם
- אתם יכולים להחליט שאתם בקטע של פיתה או לחם או בגט - לא משנה מה אתם קונים, תדאגו שזה יהיה איכותי. אם בחרתם בלחם אז עדיף פאן דה שישמור על טריות לאורך זמן; אם בחרתם בפיתה אז עדיף כזאת עבה ובשרנית על פני דקה ושברירית; ואם זה בגט - אז רק טרי ורק אם אתם מתכננים לאכול אותו בזמן הקרוב. בגט בדרך כלל לא שורד לאורך זמן.
- לפקק כדאי לא להכין דברים שעלולים ללכלך בצורה קיצונית - בלי תועפות של טחינה ובלי סלט קצוץ שיגלוש החוצה. ואגב לכלוך, בכל שקית של כריך תארזו גם מפית.
- טונה ושאר מאכלים עם ריח דומיננטי - עדיף להימנע מהם אם אתם בתוך אוטו עם אנשים נוספים.
- תוודאו מראש שכל אחד חי בשלום עם כל המרכיבים ששמתם לו בפנים. אין דבר מבאס יותר מלגלות שהכריך שחיכית לו מרוח בנדיבות במיונז כשאתם ממש לא בעניין של הממרח הזה.
- השקיעו בחומרי הגלם - התייחסו לכריך שלכם כאילו היה מנת גורמה במסעדה. זה ישתלם בביס.
כריך עוף
המצרכים:
100 גר' חזה עוף נקי
2 פרוסות לחם דקות
1 עלה חסה מכל סוג שאתם אוהבים
2 פרוסות עגבנייה דקיקות
1/2 לימון
מעט שמן זית
3-4 מחטים של רוזמרין (לא חובה)
מלח, פלפל
1 כפית מיונז (לא חובה)
אופן ההכנה:
- שמים מעט שמן זית במחבת וצורבים את חזה העוף. סוחטים כמה טיפות של לימון, מוסיפים רוזמרין, מתבלים, ומכבים את הלהבה.
- מורחים על הלחם מעט מיונז. מסדרים את החסה על הפרוסה, עליה מניחים את חזה העוף ועליו מסדרים את העגבנייה. סוגרים ואורזים.
סביח טבעוני
המצרכים:
5 פרוסות חציל דקות, מטוגנות או צלויות בתנור
1 פיתה עבה ובשרנית
1 כף טחינה סמיכה או חומוס
1/2 כפית עמבה
מלח, פלפל, מעט כמון
חופן של מיקס עלי כוסברה ופטרוזיליה
2 כפות סלט כרוב אדום או לבן
אופן ההכנה:
- מורחים טחינה בפיתה, מטפטפים קצת עמבה, מסדרים בפנים פרוסות חציל, מתבלים במלח, פלפל ומעט כמון.
- מוסיפים סלט כרוב, מיקס עלים ועוד קצת טחינה מלמעלה, ואורזים לדרך.
פיתה הפתעות
המצרכים:
1 פיתה
1 ביצה
מעט חמאה לטיגון
1/4 בצל סגול, פרוס דק
2 פרוסות עגבנייה דקיקות
חופן גבינת פטה, מפוררת
1/4 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
חופן עלי כוסברה
1/4 לימון, סחוט
אופן ההכנה:
- שמים קוביית חמאה במחבת, טורפים היטב את הביצה ומכינים חביתה.
- פותחים את הפיתה ומכניסים לתוכה את החביתה.
- מפזרים גבינת פטה, בצל, פלפל ירוק ובצל סגול.
- מתבלים את עלי הכוסברה בהרבה לימון, מכניסים אותם לפיתה, ואורזים.
כריך סלמון
המצרכים:
4 פרוסות לחם (או בגט)
2 פרוסות סלמון מעושן
1 כפית גבינת שמנת
חופן עלי רוקט
2-3 צלפים
1/4 בצל סגול, פרוס לפרוסות דקיקות (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מורחים את הלחם או הבגט בגבינת שמנת.
- מפזרים את הרוקט ומסדרים את פרוסות הסלמון מעל.
- מפזרים צלפים, מסדרים פרוסות של בצל. סוגרים ואורזים לדרך.