כשאומרים "הסוד הוא בפשטות" מתכוונים כנראה לעוגה הזאת: קלות ההכנה שלה היא ביחס הפוך לתוצאה, ואני מבטיחה לכם שתתקשו להפסיק ליישר אותה. היא משתדכת נפלא לפירות שונים, אבל מאחר שעונת המשמשים כל-כך קצרה, זה הפרי שהכי כדאי להשתמש בו כרגע.
הכנתי את העוגה בכוונה בתבנית גדולה ורחבה, כדי שהיה כמה שיותר שטח שיוכל לאכלס את המשמשים הטעימים.

מתכון לעוגת משמשים

עוגת משמשים, מירי צדוק
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
75 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
15
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בגודל כ-25X35 ס"מ
3
יח'
ביצים
1
כוס
סוכר חום בהיר
3/4
כוס
שמן
1
גביע
שמנת חמוצה 9%
1
כפית
תמצית וניל
2/3 2
כוסות
קמח תופח
6
יח'
משמשים גדולים, מגולענים וחתוכים לשמיניות
לקישוט: אבקת סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. משמנים את התבנית.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר לעבוד גם עם מיקסר ידני) ומעבדים את הביצים והסוכר במשך 3 דקות במהירות גבוהה.
  3. עוברים למהירות נמוכה ומוסיפים את השמן בהדרגה. לאחר שהוא נטמע מוסיפים את השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומעבדים עד שמתקבלת בלילה אחידה. עוצרים.
  4. מנפים את הקמח לתוך הקערה ומערבבים במרית רק עד שמתקבלת שוב בלילה אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מסדרים מעל את פרוסות המשמשים בשורות ומשקעים אותם מעט בבלילה.
  6. אופים 45-30 דקות, עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר לפני שפורסים. אם רוצים, מפזרים על העוגה מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.