כשאומרים "הסוד הוא בפשטות" מתכוונים כנראה לעוגה הזאת: קלות ההכנה שלה היא ביחס הפוך לתוצאה, ואני מבטיחה לכם שתתקשו להפסיק ליישר אותה. היא משתדכת נפלא לפירות שונים, אבל מאחר שעונת המשמשים כל-כך קצרה, זה הפרי שהכי כדאי להשתמש בו כרגע.
הכנתי את העוגה בכוונה בתבנית גדולה ורחבה, כדי שהיה כמה שיותר שטח שיוכל לאכלס את המשמשים הטעימים.
מתכון לעוגת משמשים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. משמנים את התבנית.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר לעבוד גם עם מיקסר ידני) ומעבדים את הביצים והסוכר במשך 3 דקות במהירות גבוהה.
- עוברים למהירות נמוכה ומוסיפים את השמן בהדרגה. לאחר שהוא נטמע מוסיפים את השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומעבדים עד שמתקבלת בלילה אחידה. עוצרים.
- מנפים את הקמח לתוך הקערה ומערבבים במרית רק עד שמתקבלת שוב בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מסדרים מעל את פרוסות המשמשים בשורות ומשקעים אותם מעט בבלילה.
- אופים 45-30 דקות, עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר לפני שפורסים. אם רוצים, מפזרים על העוגה מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.