אופן ההכנה:
- המלית - מערבבים את כל מרכיבי המלית לתערובת אחידה.
- הירקות - חולטים את פקעות השומר כמה דקות במים רותחים ומפרקים בדומה לבצל. מרוקנים את הקישואים מתוכנם ומכינים את הפלפלים למילוי.
- ממלאים את הירקות במלית ומסדרים בתוך סיר רחב.
- מחממים את התנור ל-125 מעלות.
- הרוטב - מערבבים את מרכיביו ויוצקים באופן שווה על הממולאים. מבשלים על להבה נמוכה עד שמגיעים לרתיחה.
- מכסים ומכניסים לתנור ל-5-4 שעות. בודקים מדי פעם שהנוזלים לא הצטמצמו יתר על המידה. מוסיפים מים אם חסר. מגישים חם.