שתף קטע נבחר
 

ישראל אהרוני: מתכון לבורקס במילוי תרד טורקי

השף ישראל אהרוני מלמד אתכם להכין בורקס מעלי פילו במילוי תרד טורקי, שיגרום גם למאותגרי האפייה שביניכם לקצור מחמאות מהאורחים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 


בורקס תרד טורקי

המצרכים לתבנית סיליקון עגולה גדולה:

1 חבילת בצק פילו

1/2 כוס פירורי לחם

תרסיס שמן זית

למילוי -

2 חבילות תרד טורקי, קצוץ גס (ללא גבעולים)

1 בצל סגול, קצוץ דק

3 שיני שום, כתושות

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה

250 גר' גבינת פטה, מפוררת

250 גר' גבינת קשקבל, מגורדת גס

מעט שמן זית

לבלילה -

3 ביצים

3 כוסות חלב

1/4 כוס שמן חמניות

מלח, פלפל שחור

אגוז מוסקט

לציפוי -

פירורי לחם מעורבבים עם מעט שמן זית

חופן גבינת קשקבל מגוררת

להגשה -

חופן זיתים

1 צנוניות, פרוסה

1 בצל ירוק

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מכינים את תערובת המילוי - מערבבים את התרד, הבצל, השום, הפטרוזיליה והגבינות. עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר עד להכנת המילוי.
  2. ממלאים את הבורקס - מתיזים שמן זית על דף פילו, ומפזרים שכבה דקה של פירורי לחם. שמים תלולית מן התערובת, ומגלגלים לגליל ולאחר מכן לשבלול. מניחים את השבלולים צפופים זה לזה בתבנית סיליקון עגולה.
  3. מכינים את הבלילה - מערבבים את החלב, הביצים, השמן והתבלינים. יוצקים את הנוזל על השבלולים, ומפזרים למעלה גבינת קשקבל מגוררת ופירורי לחם עם שמן זית.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-45 דקות.
  5. מגישים את המאפה לצד זיתים, צנוניות ובצל ירוק.

 

"אהרוני 2 גו"- משודרת בימי שישי בשעה 18:50 בערוץ 10

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
בסגנון טורקי. הבורקס של אהרוני
צילום: יח"צ
מומלצים