שתף קטע נבחר
 

מתכון ללזניה מהירה

מתכון מהיר וקל להכנת ללזניה בשלושה צבעים - ירוק, אדום ולבן

 

לזניה בשלושה צבעים

המצרכים (לתבנית פיירקס מלבנית עמוקה):

1 חבילת עלי לזניה

לרוטב הירוק -

1 גביע (250 גר') קוטג׳ 9% או ריקוטה

3 כפות פסטו

לרוטב האדום -

3 כפות ממרח עגבניות מיובשות 

1 קופסה עגבניות חתוכות דק

לרוטב הלבן -

3 גביעי (750 גר') קוטג׳ 9% או ריקוטה

200 גר' מוצרלה, מגוררת

100 גר' פרמזן, מגוררת

לקישוט - 

6 עגבניות שרי, פרוסות

6 עלי בזיליקום

לזניה מאסטר שף (צילום: אפיק גבאי)
לזניה מאסטר שף(צילום: אפיק גבאי)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב הירוק.
  3. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב האדום.
  4. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב הלבן.
  5. משמנים תבנית, מניחים כף רוטב אדום ומפזרים בתחתית התבנית. מניחים שכבה של עלי לזניה, רוטב ירוק, עלי לזניה, חצי מכמות הרוטב הלבן, עלי לזניה, הרוטב האדום, עלי לזניה ויתרת הרוטב הלבן. מקשטים בעגבניות שרי פרוסות ובעלי בזיליקום.
  6. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים חצי שעה. מורידים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות או עד שהכל שחום ומבעבע.

 

המתכון באדיבות מותג "מאסטר שף"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפיק גבאי
מתכון ללזניה מהירה בשלושה צבעים
צילום: אפיק גבאי
מומלצים