עוגת גבינה אפויה
המרכיבים (לתבנית בקוטר 10*20):
2 כוסות פתי בר טחונות
150 גר' חמאה מומסת
1 ק"ג גבינת שמנת 30% שומן
5 ביצים
50 גר' (כ-2 כפות) קמח
1 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
- טוחנים את הביסקוויטים עם החמאה המומסת עד לקבלת פירורים דקים.
- גוזרים נייר פרגמנט בגודל התבנית ומשמנים בספריי שמן. גוזרים נייר גם לדופן התבנית בגובה של 10 ס"מ, מצמידים סביב ומשמנים גם אותו.
- משטחים את הבצק על בסיס התבנית.
- במערבל עם וו גיטרה מערבבים באיטיות גבינה וסוכר, בהדרגה מוסיפים את הביצים ובסוף את הקמח.
- יוצקים את המלית מעל הקרמבל, ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות, וממשיכים לאפות במשך 60 דקות נוספות או עד להזהבה.
- העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ בתוכה יוצא נקי וללא פירורים.
- מניחים לעוגה להגיע לטמפרטורת החדר, ומעבירים למקרר ללילה שלם. מגישים קר.
המתכון באדיבות השף יונתן רושפלד, ממסעדת "קפיטריה" בתל אביב