ליפנים יש קטע עם מאכלים פלפיים. הקטע של העוגה הזאת הוא פשוט - מכניסים למסה שלה קצף ומערבבים עד לקבלת מסה יציבה, והתוצאה המתקבלת היא עוגה רכה, עננית ואוורירית. העוגה עצמה רוטטת כי יש בפנים המון אוויר עם קצת חומרי הדבקה וגבינה.
את העוגה הזאת אכלתי במאפיי יפנית בניו יורק, וזו המנה שהם עושים שם. כולם עפים על הקטע ומצלמים אותה פשוט מאוד כי היא מגניבה נורא. זה אוכל שונה ורוטט, ובפה זה מרגיש כמו לאכול צמר גפן, מכניסים אותה לפה והביס פשוט נמס ונעלם, זה כמו ענן בטעם עוגת גבינה - אין יותר כיף מזה.
עוגת גבינה יפנית ב-4 שלבים
המצרכים:
לתערובת השמנת (שלב ראשון) -
400 גר' גבינת שמנת 30%
1 מכל (200 גר') שמנת חמוצה
6 חלמונים
100 גר' סוכר
40 גר' חמאה מומסת
הוספת הקמח (שלב שני) -
100 גר' קמח
לקצף (שלב שלישי) -
6 חלבונים
120 גר' סוכר
אפייה (שלב רביעי) -
תבנית אפייה עם מים רותחים
אופן ההכנה:
- מכינים את תערובת השמנת החמוצה - בקערה, מערבבים (אפשר ביד או בעזרת מיקסר ידני) את כל המצרכים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. לאחר שהתערובת אחידה לגמרי וללא גושים, מוסיפים פנימה את הקמח מערבבים שוב היטב.
3. מכינים את תערובת הקצף - מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצב יציב מאוד, ומקפלים את תערובת החלבונים לתוך תערובת הגבינות בתנועות עדינות.
4. האפייה - יוצקים את התערובת לתוך תבנית קוגלהוף, ומניחים אותה בתוך תבנית אפייה עם מים רותחים (בן מארי).
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 50 דקות.
6. לאחר 50 דקות, מוציאים את העוגה המוכנה מהתנור ומניחים לה להתקרר.
7. אחרי שהעוגה מתקררת, הופכים את התבנית ומגישים.
המתכון באדיבות שף אורן לוקסנבורג (באינסטגרם @orenluxy), המגיש את פודקאסט האוכל "לדבר זה לא משמין".
פורסם לראשונה: 11:29, 03.06.19