ליפנים יש קטע עם מאכלים פלפיים. הקטע של העוגה הזאת הוא פשוט - מכניסים למסה שלה קצף ומערבבים עד לקבלת מסה יציבה, והתוצאה המתקבלת היא עוגה רכה, עננית ואוורירית. העוגה עצמה רוטטת כי יש בפנים המון אוויר עם קצת חומרי הדבקה וגבינה.
את העוגה הזאת אכלתי במאפיי יפנית בניו יורק, וזו המנה שהם עושים שם. כולם עפים על הקטע ומצלמים אותה פשוט מאוד כי היא מגניבה נורא. זה אוכל שונה ורוטט, ובפה זה מרגיש כמו לאכול צמר גפן, מכניסים אותה לפה והביס פשוט נמס ונעלם, זה כמו ענן בטעם עוגת גבינה - אין יותר כיף מזה.
17 צפייה בגלריה
העוגה המוכנה
העוגה המוכנה
רוטטת בדיוק כמו שהיפנים אוהבים. עוגת הגבינה היפנית
(צילום: אורן לוקסנבורג)

עוגת גבינה יפנית ב-4 שלבים

המצרכים:
לתערובת השמנת (שלב ראשון) -
400 גר' גבינת שמנת 30%
1 מכל (200 גר') שמנת חמוצה
6 חלמונים
100 גר' סוכר
40 גר' חמאה מומסת
הוספת הקמח (שלב שני) -
100 גר' קמח
לקצף (שלב שלישי) -
6 חלבונים
120 גר' סוכר
אפייה (שלב רביעי) -
תבנית אפייה עם מים רותחים
17 צפייה בגלריה
העוגה המוכנה
העוגה המוכנה
(צילום: אורן לוקסנבורג)

אופן ההכנה:
  1. מכינים את תערובת השמנת החמוצה - בקערה, מערבבים (אפשר ביד או בעזרת מיקסר ידני) את כל המצרכים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
17 צפייה בגלריה
כל המרכיבים בקערה אחרת
כל המרכיבים בקערה אחרת
כל המרכיבים בקערה אחרת
(צילום: אורן לוקסנבורג)
17 צפייה בגלריה
מערבבים את כל המצרכים יחד
מערבבים את כל המצרכים יחד
מערבבים את כל המצרכים יחד
(צילום: אורן לוקסנבורג)
2. לאחר שהתערובת אחידה לגמרי וללא גושים, מוסיפים פנימה את הקמח מערבבים שוב היטב.
17 צפייה בגלריה
מוסיפים את הקמח
מוסיפים את הקמח
מוסיפים את הקמח
(צילום: אורן לוקסנבורג)
17 צפייה בגלריה
מערבבים פעם נוספת
מערבבים פעם נוספת
מערבבים פעם נוספת
(צילום: אורן לוקסנבורג)
3. מכינים את תערובת הקצף - מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצב יציב מאוד, ומקפלים את תערובת החלבונים לתוך תערובת הגבינות בתנועות עדינות.
17 צפייה בגלריה
החלמונים
החלמונים
החלבונים
(צילום: אורן לוקסנבורג)
17 צפייה בגלריה
מקציפים את החלמונים עם הסוכר
מקציפים את החלמונים עם הסוכר
מקציפים את החלבונים עם הסוכר
(צילום: אורן לוקסנבורג)
17 צפייה בגלריה
עד לקבלת קצף אחיד
עד לקבלת קצף אחיד
עד לקבלת קצף אחיד
(צילום: אורן לוקסנבורג)
17 צפייה בגלריה
מקפלים את הקצף יחד עם תערובת הקמח
מקפלים את הקצף יחד עם תערובת הקמח
מקפלים את הקצף לתוך תערובת השמנת והקמח
(צילום: אורן לוקסנבורג)
17 צפייה בגלריה
מקפלים עד לתערובת אחידה
מקפלים עד לתערובת אחידה
מקפלים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים
(צילום: אורן לוקסנבורג)
4. האפייה - יוצקים את התערובת לתוך תבנית קוגלהוף, ומניחים אותה בתוך תבנית אפייה עם מים רותחים (בן מארי).
17 צפייה בגלריה
מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון
מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון
מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון
(צילום: אורן לוקסנבורג)
17 צפייה בגלריה
ואופים באמבט מים
ואופים באמבט מים
מניחים את תבנית הסיליקון בתוך תבנית מלאה במים חמים
(צילום: אורן לוקסנבורג)
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 50 דקות.
17 צפייה בגלריה
אופים במשך 50 דקות
אופים במשך 50 דקות
אופים בתנור החם במשך 50 דקות
(צילום: אורן לוקסנבורג)
6. לאחר 50 דקות, מוציאים את העוגה המוכנה מהתנור ומניחים לה להתקרר.
17 צפייה בגלריה
ואחרי 50 דקות העוגה מוכנה
ואחרי 50 דקות העוגה מוכנה
ואחרי 50 דקות העוגה מוכנה
(צילום: אורן לוקסנבורג)
7. אחרי שהעוגה מתקררת, הופכים את התבנית ומגישים.
17 צפייה בגלריה
הופכים את העוגה
הופכים את העוגה
הופכים את העוגה
(צילום: אורן לוקסנבורג)
17 צפייה בגלריה
העוגה המוכנה
העוגה המוכנה
העוגה המוכנה
(צילום: אורן לוקסנבורג)
המתכון באדיבות שף אורן לוקסנבורג (באינסטגרם @orenluxy), המגיש את פודקאסט האוכל "לדבר זה לא משמין".
פורסם לראשונה: 11:29, 03.06.19