מאפינס עם גבינת פטה ועגבניות שרי
המצרכים (כ-18 מאפינס):
2 ביצים בגודל L
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
2 כוסות קמח (280 גרם)
1/3 כוס שמן זית (80 מ"ל)
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
1/2 כפית מלח (2 גרם)
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 חבילה פטרוזיליה, קצוצה
100 גרם פטה, מפוררת
18 עגבניות שרי, חצויות לרבעים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
2. מכינים את התערובת: מערבבים את כל החומרים עד שהתערובת מעט נוזלית. מוסיפים את הגבינה ומחצית מכמות עגבניות השרי.
3. מוזגים את התערובת ל-18 שקעים של מאפינסים רגילים (קטנים, בקוטר 5 ס"מ גובה 3 ס"מ). בכל אחד מניחים 2 עגבנית שרי למעלה, ואופים כ-20 דקות עד אשר התערובת יציבה ומוזהבת קלות.
*גיוון:
1. אפשר להוסיף לתערובת 2 כפות צנוברים קלויים
2. אפשר לפזר מעל המאפינס מעט גבינת פרמזן מגוררת לפני האפייה
3. אפשר לפזר למעלה מעט מלח ים אטלנטי לפני האפייה