פיצה עם שוליים ממולאים
מרכיבים:
לבצק -
500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח
25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים, או 1 כף שמרים יבשים
320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים
1 כפית סוכר
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
לרוטב ולמילוי -
400 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית אבקת שום (לא חובה)
1/2 כפית אורגנו יבש
1/4 כפית מלח
250 גרם מוצרלה מגוררת
200 גרם בייבי מוצרלה
1 עגבנייה, חתוכה לפלחים
1 פלפל גמבה ירוק, חתוך לרצועות דקות
1 חופן זיתים שחורים מגולענים
מעט שמן זית
קמצוץ מלח ים אטלנטי
חופן עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק, למעט המלח, לקערת מיקסר עם וו לישה, ומעבדים במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד דקה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מחלקים את הבצק שתפח לשני חלקים, לשים ומוציאים את האוויר. משאירים חלק אחד מכוסה, ואת החלק השני מגלגלים לנחש וחותכים ל-30 חלקים.
3. משמנים קלות את הידיים, משטחים חתיכת בצק, מניחים במרכזה כדור מוצרלה וסוגרים היטב לכדור קטן. ממשיכים עם יתר הבצק.
4. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
5. מרדדים את החלק השלם של הבצק ששמרנו לעיגול בעובי 3-4 מ"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מסדרים את הכדורים בשוליים עם התפר כלפי מטה.
6. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, אבקת השום, האורגנו והמלח.
7. יוצקים את הרוטב במרכז הפיצה ומורחים בעזרת כף. מגיעים עד לכדורים. מברישים את הכדורים במעט שמן זית.
8. מפזרים מעל הרוטב את הגבינה והתוספות ואופים כ-15-20 דקות, או עד שהפיצה מזהיבה. מברישים את השוליים שוב במעט שמן זית. מפזרים את הבזיליקום ומגישים.
המתכון באדיבות המותג "מאסטר שף"