זוקיני על ציזיקי עם זיתי קלמטה
המצרכים:
לזוקיני -
2 זוקיני
3 כפות קורנפלור
שמן לטיגון
לצזיקי -
20 זיתי קלמטה מגולענים
400 גר' יוגורט
צרור שמיר צרור
2 שיני שום קלופות
2 מלפפונים בינוניים
50 מ"ל שמן זית טהור
1/2 כפית מלח
לעגבניות קונפי -
15 עגבניות שרי אדומות
שמן זית
מעט סוכר
אופן ההכנה:
- מכינים את הצזיקי - מגרדים את המלפפונים בפומפייה גסה, ומניחים בקערה. מגרדים פנימה את השום ומוסיפים לקערה. מערבבים, יוצקים פנימה את היוגורט וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. קוצצים את השמיר דק דק, מכניסים לקערה ומערבבים היטב. יוצקים לתערובת 50 מ"ל שמן זית, חצי כפית מלח, וטורפים בעזרת מטרפה במשך חצי דקה עד שכל המרכיבים מתחברים.
- מכינים את הזוקיני - חותכים את הזוקיני לרצועות דקות לאורך, ומכניסים למי קרח למשך 5 דקות. מוציאים, מסננים ומכניסים לקערה עם קורנפלור ועוטפים בעדינות את הרצועות. מטגנים את הרצועות במחבת עם שמן חם במשך דקה אחת בלבד.
- מכינים את עגבניות הקונפי - עוטפים את עגבניות השרי בשמן זית ומעט סוכר, מסדרים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך רבע שעה.
- מרכיבים את המנה, ומגישים - מניחים בקערה את הציזיקי, מעל מסדרים בעדינות את הזוקיני, העגבניות והזיתים ומגישים מיד.
ניוקי ברוטב חמאה ושמנת עם קרם פרש
המצרכים:
לניוקי -
1 ק"ג תפוחי אדמה סגולים שלמים, בקליפתם
1 ק"ג מלח גס
350 גר' קמח לבן
2 ביצים
לרוטב -
250 מ"ל שמנת
80 גר' חמאה
מלח, פלפל לבן
להגשה -
1 מכל קרם פרש
עלי ראשד או גרגיר הנחלים, תלוי בעונה
אופן ההכנה:
- מכינים את הניוקי - שופכים קילו מלח על גס על מגש תנור, מסדרים את המלח באופן אחיד ומעליו מניחים את תפוחי האדמה. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך כשעתיים עד שתפוחי האדמה רכים (אפשר לבדוק את מידת העשייה בעזרת שיפוד). כשתפוחי האדמה מוכנים, מוציאים את התבנית מהתנור וממתינים במשך כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה יתקררו.
- מועכים היטב את תפוחי האדמה בעזרת מזלג עד לקבלת פירה אחיד וללא גושים. מוסיפים פנימה את הקמח והביצים, ומערבבים עד לקבלת תערובת דביקה ואחידה.
- מקמחים את משטח העבודה עם כמות נכבדת של קמח. קורצים מהתערובת 3 כדורים שווים, ומרדדים אותם לצורת נקניק ארוך, בקוטר של 3 ס"מ. חותכים מקטעים של 6 ס"מ בערך, מכניסים את הניוקי שנוצר לסיר עם מים רותחים שחומם מראש עם שתי כפות מלח, ומבשלים עד שהניוקי מתחילים לצוף.
- מכינים את רוטב החמאה והשמנת - מחממים את החמאה במחבת עד שהיא נמסה, מוסיפים את השמנת ומערבבים עד לתערובת אחידה. כשהרוטב מוכן, מעבירים פנימה את הניוקי ומערבבים היטב יחד עם הרוטב. טועמים, ומוסיפים מלח במידת הצורך.
- הגשה - על צלחת הגשה מסדרים את הניוקי עם הרוטב, מניחים בצד את הקרם פרש ומפזרים מעל את עלי הראשד. מגישים חם.
קראנץ' שמרים במילוי מנגולד וגבינות
מתכון של השף-קונדיטורית הגר שבבו קאלו
המצרכים:
לבצק -
350 גר' קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
3/4 כוס מים
למלית גבינות ומנגולד -
1 מכל קוטג'
1 מכל גבינת שמנת
100 גר' בולגרית מגורדת
100 גר' מוצרלה מגורדת
1 ביצה
1 כף קורנפלור
1/2 כף מלח
עלי מנגולד, רק העלים הירוקים
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים פנימה בהדרגה את המים והשמן וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק רך (אבל לא דביק). מוסיפים מלח, מערבבים ומעבירים את הבצק שנוצר לקערה משומנת קלות להכפלת הנפח, למשך כשעה.
- בינתיים, מכינים את המלית - חולטים את עלי המנגולד במים, סוחטים היטב מנוזלים וקוצצים דק. מערבבים את העלים הקצוצים עם שאר מרכיבי המלית, עד לקבלת תערובת אחידה.
- כשהבצק מכפיל את נפחו, מחלקים אותו לשניים ומרדדים כל חלק לצורת מלבן. מורחים את מלית הגבינה על כל מלבן, ומגלגלים. חותכים באמצע ומסובבים בצורת בורג. מניחים את שני חלקי הבצק הממולאים בתבנית אינגליש קייק משומנת קלות, ומניחים בצד כשעה עד להתפחה.
- מורחים את הקראנצ'ים בשמן זית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך חצי שעה או עד שהמאפה שחום.
עוגת גבינה ניו יורקית עם פירות יער
מתכון של השף-קונדיטורית הגר שבבו קאלו
המצרכים:
לבצק -
70 גר' קמח
70 גר' סוכר לבן
90 גר' חמאה רכה
35 גר' אבקת שקדים
למלית גבינה -
1 ק"ג גבינת שמנת 30%
350 גר' סוכר
2 חלמונים
4 ביצים
5 כפות שמנת מתוקה
50 גר' קמח
לציפוי -
1 מכל שמנת חמוצה
פירות יער טריים - לפי הטעם
אופן ההכנה:
- לבצק - במעבד מזון, מעבדים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, ומעבירים לקירור של שעה. מרדדים את הבצק ומניחים בתחתית רינג בקוטר 24 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות או עד להזהבה. מצננים.
- בינתיים, מכינים את מלית הגבינה - במעבד מזון מערבלים את הגבינה והסוכר. מוסיפים את הביצים, החלמונים והשמנת המתוקה. מוסיפים פנימה את הקמח, מערבלים עד לקבלת מסה אחידה ויוצקים על התחתית הפריכה.
- אפייה - מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך שעה וחצי-שעתיים, או עד שהעוגה רוטטת מעט במרכז אך יציבה בצדדים. לאחר האפייה מצננים את העוגה, ומעבירים לקירור במקרר למשך לילה שלם.
- הגשה - ביום שלמחרת משחררים את העוגה מהרינג, ומצפים בשמנת חמוצה ובפירות יער טריים.