נמסטה: מתכון הודי צמחוני
אחרי כל הבשר שזללנו בחודש האחרון, הגיע הזמן לקצת גיוון: מתכון צמחוני מהמטבח ההודי של תבשיל תרד עם גבינת פאניר שאפשר להכין בבית בקלות
פאלאק פאניר - תבשיל תרד עם גבינת פאניר
המרכיבים (ל-2 מנות):
למחית תרד -
250 גר' תרד טרי
1 פלפל ירוק קצוץ
1/4 שורש זנגביל קצוץ
3 כוסות מים
לרוטב -
1 בצל קצוץ
1 עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות
4 שיני שום, קצוצות דק
1/2 כפית כמון שלם
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית גראם מסאלה
250 גר' קוביות פאניר
2 כפות גהי (למצוא בחנויות הטבע או בחנויות האסייתיות)
מלח - לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מכינים את התרד - חולטים את התרד במים חמים במשך כ-10 דקות, ומעבירים את התרד למי קרח. כשהתרד קר טוחנים אותו למחית, מוסיפים בהדרגה את הפלפל, השום והזנגביל ומערבבים היטב.
- מכינים את הרוטב - מחממים את הגהי במחבת. מוסיפים בהדרגה את זרעי הכמון, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום, העגבנייה והכורכום ומבשלים במשך מספר דקות.
- מוסיפים לתערובת את התרד הטחון ואת כוסות המים, מוסיפים את הגראם מסאלה ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ואת הפאניר ומערבבים.
המתכון באדיבות מסעדת מהרג'ה
פאלאק פאניר
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים