מחקר: יין אדום מסייע במניעת עששת ומחלות חניכיים
מחקר חדש מצא שפוליפנול, מרכיב מרכזי ביין אדום, הצליח למנוע עששת ומחלות חניכיים. עם זאת - המשקה האלכוהולי עשוי גם לפגוע באמאייל של השן
צוות של חוקרים בספרד גילה כי יין אדום מכיל את המרכיב פוליפנול, שמקטין את היכולת של חיידקים ובקטריות לגרום לחורים בשיניים ולמחלות חניכיים.
קיראו עוד כתבות על בריאות השן
המחקר גם מקשר בין שתיית יין אדום במתינות למספר יתרונות בריאותיים, כולל סיוע ללב, הגברת חיידקים טובים במעיים, הורדת הסיכון לסוכרת והארכת חיים.
אלכוהול לא עוזר בשמירה על בריאות הפה
בעוד שהתוצאות עשויות להוביל בסופו של דבר לשינויים בטיפול בבריאות הפה, החוקרים מציינים שעדיין נחוצים מחקרים עתידיים על מנת לקבוע מה גורם לחיידקים בפה ובשיניים להיפגע. הם הוסיפו שלמרות ממצאי מחקר זה, הם בהחלט לא ממליצים לאנשים לצרוך יותר אלכוהול כדי לשמור על בריאות הפה.
"היין הוא משקה חומצי, צריכה רבה ממנו עשויה לפגוע באמאיל של השן", אמר פרופסור דמיאן וולמסלי, היועץ המדעי של האגודה לרפואת השיניים. "עד שממצאים אלו לא יוכחו קלינית, מומלץ לצרוך יין במתינות ולצד אוכל, זאת כדי למזער את הסיכון של שחיקת שיניים".
רוצים ליהנות מיתרונות הפוליפנולים שביין האדום מבלי לשתות יין? משקאות אחרים כמו קפה, תה ירוק, תה שחור, סיידר, תפוזים ולימון - כמו גם מזונות כמו אוכמניות, פטל, קיווי, ענבים שחורים, דובדבנים ושעועית - גם הם מכילים פוליפנולים.