אלו הפירות הכי משמינים שיעלו לכם את רמת הסוכר בדם
פירות הקיץ הם אחד היתרונות של העונה החמה, אבל לפני שאתם מתנפלים עליהם, שימו לב שהם עלולים להרוס לכם את הדיאטה. יצאנו לבדוק כמה סוכר מכילים הפירות האהובים עליכם וכמה כדאי לאכול. התוצאות מפתיעות
מי לא אוהב פירות קיץ? זה לגמרי אחד הבונוסים של העונה החמה, בעיקר כשאנחנו אוכלים אותם בחדר ממוזג וקר. אבל הבעיה היא שאי אפשר לאכול פירות ללא הגבלה, וחשוב לדעת איזה מהם מכילים כמויות סוכר שעלולים לסכן את הדיאטה.
צפו: כך תדעו כמה פירות מותר לכם לאכול
בדקנו את הפירות בדוכן של קובי בכר, שוק רחובות
כבר בדקנו
כשארוחת הבוקר הלא נכונה עלולה להרוס לכם את הדיאטה
בוחרים לחם? הנה המדריך המלא ללחמים בריאים
מה פחות משמין, שווארמה בצלחת או בפיתה? תתפלאו
מה עדיף - קוטג' או גבינה לבנה? מדריך הבריאות של הגבינות
הפרי הכי מתוק
בענבים ובמנגו יש 15% סוכר למנת פרי, מה שאומר שבאשכול ענבים קטן מתחבאות 4 כפיות סוכר ובמנגו לא גדול 7 כפיות סוכר. במקום השני נמצאים תפוח, אגס, אפרסק עם בערך 10% סוכר למנת פרי, מה שאומר שבפרי אחד מתחבאות 4 כפיות סוכר.
למרבה ההפתעה הכי פחות סוכר יש במלון ואבטיח עם 7% סוכר במנת פרי, פחות ממה שיש בגזר, אבל בגלל שאוכלים כמות גדולה מגיעים בסופו של דבר לאותה כמות של כפיות סוכר.
בכל מקרה חשוב לדעת, כי הסוכר הנמצא בפירות הוא פרוקטוז, שנספג אל הגוף במהירות ונאגר בעיקר בשומן הבטני. כך שגם אם הפירות מכילים פחות סוכר, לא מומלץ לאכול יותר משלושה ליום.
לסוכרתיים שלא מוכנים לוותר על פירות, מומלץ לוודא את הערך הגליקמי של הפירות - באיזו מהירות הסוכר מהפרי נספג אל הדם. כמה שיותר לאט – יותר טוב. עבורם, מומלץ לאכול את הפרי יחד עם חלבון כמו שקדים או יוגורט.