שתף קטע נבחר
 

מהשניצל האורגני ועד לטורטיות: מתכוני שמינית גמר ראשונה

קציצות בשר בעגבניות בתוספת קוסקוס מלא של משפחת חן, שניצל אורגני עטוף פצפוצי בצל ופירורי פנקו מלחם מלא לצד פירה כתום של משפחת אינדיג, טורטיות מקסיקניות של משפחת לוי ופילה סלמון לצד אספרגוס של משפחת פפושדו. כל המתכונים של השלב הראשון לשמינית הגמר

בשיתוף אסם

  

שניצל אורגני עטוף פצפוצי בצל ופירורי פנקו מלחם מלא לצד פירה כתום | משפחת אינדיג

שניצל אורגני עטוף פצפוצי בצל ופירורי פנקו מלחם מלא לצד פירה כתום (צילום: צביקה טישלר)
שניצל אורגני עטוף פצפוצי בצל ופירורי פנקו מלחם מלא לצד פירה כתום(צילום: צביקה טישלר)

המרכיבים:

2 ק"ג חזה עוף טרי אורגני

שמן קנולה מכבישה קרה

1 ק"ג קמח מלא

6 ביצים אורגניות

2 בצלים גדולים ויפים

1 חלב קוקוס

2 שקיות פירורי פנקו

פפריקה

אבקת שום

מלח

פלפל שחור

 

לפירה כתום:

5 תפוחי אדמה גדולים

2 בטטות

שמן קנולה מכבישה קרה שמן זית איכותי

ראש שום

בצל אחד

מלח פלפל

זעפרן

 

אופן ההכנה: 

  1. משטחים את פרוסות חזה העוף בעזרת פטיש שניצל כדי להשיג עובי של 1 ס"מ.
  2. מכינים בלילה מ-6 הביצים, אבקת השום, פפריקה, חלב קוקוס מלח ופלפל.
  3. חותכים בצל אחד קצוץ דק ומערבבים בפירורי הפנקו.
  4. מקמחים ראשית את השניצל בקמח, לאחר מכן בבלילה ולבסוף מצפים היטב בפירורי הפנקו המעורבבים בבצל. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה זהובה.
  5. לפירה: חותכים את הבצל לרצועות קצרות ומטגנים במחבת עם שמן הקנולה. לאחר השחמה מוציאים ולייבוש על נייר סופג.
  6. מקלפים את תפוחי האדמה, הבטטות הכתומות ואת ראש השום ושמים להרתחה בסיר עם מים מינרלים או מסוננים, לאחר הגעת המים לרתיחה מורידים לאש בינונית עד להתרככות התפודים.
  7. בגמר הבישול, מסננים את המים, מועכים היטב את הירקות שבסיר עד לקבלת עיסה, מוסיפים 3 כפות שמן זית ואת רצועות הבצל המטוגן ומערבבים היטב, תוך כדי הוספת מלח פלפל וזעפרן.

 

 
משפחת אינדיג  (צילום: צביקה טישלר)
משפחת אינדיג (צילום: צביקה טישלר)

 

טורטיות מקסיקניות | משפחת לוי

טורטיות מקסיקניות (צילום: צביקה טישלר)
טורטיות מקסיקניות(צילום: צביקה טישלר)

המרכיבים:

800 גרם צלי כתר - חתך מספר 5

בצל, פרוס

כפית פלפל שחור

כף פפריקה

כפית שום

1/4 כפית אבקת חרדל

1/2 כוס מרק בצל

 

לסלט:

1/2 ק"ג של צלי כתף – מבושל

2 אבוקדו, קצוצים

2 עגבניות, חתוכות לקוביות

1 צ 'ילה סראנו טחון, אופציונלי

1/2 ראש חסה, קצוצה

1/2 בצל אדום, חתוך לחצאי פרוסות

צרור קטן של עלי כוסברה, קצוצים

 

רוטב לסלט:

מיץ מ-1 ליים/ לימון

2כפות של שמן זית כתית מעולה

כף של חומץ לבן

פלפל לפי הטעם

1/4 כף מלח

 

טורטיות מקסיקניות מקמח תירס

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים היטב את כל התבלינים יחד.
  2. מעסים את תערובת התבלינים לבשר.
  3. מניחים בתחתית של סיר את הבצלים הפרוסים.
  4. מניחים את הבשר המתובל על גבי בצל.
  5. מוסיפים את מרק הבצל, מכסים ומבשלים בסיר חשמלי על חום גבוה במשך 5 שעות.
  6. מערבבים את הבשר עם הירקות הקצוצים.
  7. מערבבים יחד את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הסלט.
  8. מגישים עם טורטיות מקסיקניות מקמח תירס.

 

משפחת לוי  (צילום: צביקה טישלר)
משפחת לוי (צילום: צביקה טישלר)

 

 

קציצות בשר בעגבניות בתוספת קוסקוס מלא | משפחת חן

שולחן משפחתי (צילום: ירון ברנר)
שולחן משפחתי(צילום: ירון ברנר)

המרכיבים:

לתערובת בשר:

1 קילו בשר בקר טחון איכותי

מלח, שום יבש טחון, כמון, פפריקה מתוקה

כ-3 כפות פרורי לחם

כף סויה ללא מלח

כ-1/2 כוס סודה לשתייה

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית

שיני שום

10 עגבניות שרי חצויות

אבקת שום גבישי

פפריקה מתוקה, כורכום

צנצנת עגבניות מרוסקות, ללא סוכר או תוספות

2 כפות רסק עגבניות, ללא סוכר

כ-1/2 1 כוסות מים רותחים

 

לקוסקוס:

שקית קוסקוס מלא

2 כפות שמן זית

כ-1/2 2 כוסות מים רותחים + כפית אבקת מרק ללא חומרים משמרים

 

להכל ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים שאוהבים אם הילדים אוכלים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים של הקציצות ביחד, כשאת את הסודה מוסיפים בסוף, ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים במקרר לחצי שעה.
  2. בסיר רחב ונמוך שמים שמן זית , עגבניות שרי חצויות ושיני שום להשחמה קלה, מוסיפים את התבלינים ומטגנים ביחד.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והמלח ונותנים לזה לבעבע.
  4. מוסיפים רסק עגבניות ומים רותחים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה עד שהרוטב אחיד ויציב.
  5. מוציאים מהמקרר את תערובת הבשר, מיכנים קציצות ומכניסים אחת-אחת ובעדינות לתוך הרוטב, בעזרת כף "משקים" את הקציצות גם מלמעלה.
  6. מביאים לרתיחה, מכסים ומשאירים לבישול על אש קטנה כ-25 דקות.
  7. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך, ומוסיפים את הבזיליקום.
  8. הכנת הקוסקוס: התהליך כולו נעשה ללא בישול: בסיר קטן עם מכסה שמים שתי כפות שמן זית ואת הקוסקוס ומערבבים.
  9. מוסיפים למים הרותחים כפית אבקת מרק ויוצקים על הקוסקוס, מוסיפי מעט מלח ומערבבים היטב, מכסים את הסיר.
  10. משאירים מכוסה למשך 6 דקות, אם הקוסקוס עדיין קצת קשה מוסיפים עוד מעט מים רותחים ומכסים שוב.

 

משפחת חן (צילום: ירון ברנר)
משפחת חן(צילום: ירון ברנר)
 

 

פילה סלמון לצד אספרגוס | משפחת פפושדו

פילה סלמון לצד אספרגוס (צילום: ירון ברנר)
פילה סלמון לצד אספרגוס(צילום: ירון ברנר)

המרכיבים:

למנת הדג:

4 יחידות של פילה סלמון, כל אחת כ-120 גרם

מחבת, נונסטיק או פסים

חופן מלח גס

2 כפות רוטב טריאקי

לימון גדול, חתוך לרבעים

כף שמן זית

 

למנת הצד:

חבילה של אספרגוס צעיר טרי

1/4 כוס בצלי שאלוט חתוך דק או בצל סגול אחד

כוס אפונה עדינה קפואה

כף מלח

פלפל גרוס

3 כפות של סילאן 100% טבעי

20-30 גרם חמאה לא מלוחה

שן שום כתושה

 

אופן ההכנה:
  1. סלמון: מחממים מחבת נונסטיק או פסים, מוסיפים כף שמן זית ומניחים את הפילטים לצריבה מכל צד.
  2. מוסיפים את רוטב הטריאקי ומפזרים מעט מלח גס. מביאים לדרגת עשייה רצויה.
  3. מוציאים מהמחבת ונותנים לדג לנוח.
  4. מנת צד: במחבת מטגנים את בצלי השאלוט עד להזהבה קלה.
  5. מוסיפים את האפונה העדינה ומקפיצים יחד.
  6. מוסיפים חמאה, ממיסים ומוסיפים את האספרגוס.
  7. מוסיפים את השום ומקפיצים הכל יחד עד שהשום רך (לא נשרף).
  8. מוסיפים סילאן, מלח ופלפל וממשיכים להקפיץ על לכיסוי מלא של המרכיבים.
  9. מגישים יחד פילה סלמון ולצדו סלט אספרגוס.

 

משפחת פפושדו (צילום: ירון ברנר)
משפחת פפושדו(צילום: ירון ברנר)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים