מסבתא: המתכון המוצלח ביותר לעוגת גבינה
שלושה אופים בעלי ניסיון של שנים רוצים לחסוך לכם את האכזבה ומגלים את המתכונים הסודיים שלהם לעוגת הגבינה הטובה ביותר. "לא ישאר פירור", הם מבטיחים ונותנים טיפים להכנה מוצלחת
בשיתוף "מגדלי הים התיכון"
בעלי הניסיון מגלים את הסוד של עוגות הגבינה. כשבכל מקום יש מתכון לעוגת גבינה קשה לדעת מה יהיה מוצלח באמת.
מימי פילצקי בת ה-86, שרה ברגמן בת ה-75 ואורי גולני בן ה-81 כבר ניסו הרבה מאוד מתכונים של עוגות גבינה בחייהם ומצאו את המתכון המנצח, עבורם ועבור הילדים, הנכדים ואפילו הנין.
לפניכם שלושת המתכונים לעוגות המוצלחות ביותר, אחרי שנים של בדיקות, אכזבות והצלחות.
עוד במדור 60 פלוס:
בשביל הבריאות: כך תשמרו על משקל יציב בגיל מבוגר
חוקרים מצאו: הגורם לחיים בריאים וארוכים
מתכון מוצלח לא מחליפים - סבא אורי גולני
לא רק סבתות אופות, גם הסבים של היום יודעים להכין עוגות. סבא אורי גולני בן 81 מתגורר במגדלי הים התיכון בכפר סבא, מכין מדי שנה בחג שבועות עוגת גבינה פירורים לששת הילדים, בני הזוג ו-15 הנכדים.
"אני אוהב להשתמש באותו מתכון כבר במשך שנים ארוכות", הוא מספר "מאחר שתמיד הוא יוצא מוצלח. המתכון שלי בהשראת קונדיטור מפורסם, כשכל המשפחה תמיד מלקקת את האצבעות ממנו".
העוגה של אורי לא רק טעימה, היא גם תמיד יוצאת גבוהה ויפה, "חוץ מלשבועות אני מכין את העוגה גם לאירועים מיוחדים של המשפחה או אצל חברים, יש לה ביקוש רב".
המתכון לעוגת גבינה פירורים של סבא אורי
חומרים לבצק פריך
200 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
400 גרם קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
לתערובת הגבינה
1 ק"ג גבינה 5%
1 וחצי כוסות סוכר
3 מכלי שמנת מתוקה להקצפה
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנת הבצק
מערבבים את החמאה והסוכר בעזרת וו "גיטרה" עד להשגת מרקם אחיד.
מוסיפים את הביצה והחלמון ומחצית מכמות הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים במהירות איטית.
מוסיפים את יתרת הקמח עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מרדדים מחצית כמות הבצק לעלה בקוטר התבנית ובעובי של 1/2 ס"מ, ואופים במשך 15 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות.
את יתרת הבצק אופים במקביל בתבנית אפייה נוספת ומקררים.
טוחנים במעבד מזון לפירורים.
אופן הכנת התערובת
מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את יתרת הגבינה, הסוכר ותמצית הווניל.
מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
מקפלים את השמנת לגבינה ויוצקים לתבנית האפייה שבתחתיה הבצק הפריך האפוי.
מפזרים את הפירורים מעל.
מכניסים למקרר למשך 24 שעות.
העוגה מחזירה אותי לקיבוץ - סבתא מימי פילצקי
הקיבוצניקית לשעבר מימי פילצקי בת ה-86 ממגדלי הים התיכון בסביון, עם עוגת גבינה יפיפייה לחג השבועות, שקשה שלא לקחת ממנה פרוסה. מימי חיפשה במשך שנים מתכון מנצח ומיוחד של עוגת גבינה לשבועות, כשבסוף כלתה חשפה בפניה מתכון ייחודי לעוגת גבינה אפויה עם בצק סוכר שמכינים לבד.
"בכל פעם שאני מכינה את עוגת הגבינה האפויה, זה לוקח אותי אחורנית. אני נזכרת שהיינו יוצאים לעבודה בשדה, ובחג השבועות היינו חוגגים יחדיו בקיבוץ, כשכל אחד היה צריך להביא עוגת גבינה". היא נזכרת היום "הייתי מלמדת את חברי הקיבוץ ריקודים לכבוד טקס שבועות, כשהנשים היו בזרים לבנים והגברים לבושים לבן".
"לכן כל פעם אני נהנית מחדש מהחג ומהכנת העוגה, שמניבה לי זיכרונות טובים". למימי יש 3 ילדים, 9 נכדים ונין שלכבודם היא אופה את העוגה בכל חג שבועות.
מתכון לעוגת גבינה אפויה עם בצק סוכר ביתי של סבתא מימי
חומרים לעוגה
1 ק"ג גבינה לבנה
6 ביצים
כפית תמצית וניל
2 כוסות סוכר
6 כפות קורנפלור
1 שמנת חמוצה
1 גבינת שמנת
אופן ההכנה
1. להקציף את החלבונים
2. להוסיף בהדרגה את הסוכר עד שהקצף יציב.
3. לערבב בנפרד את כל יתר המצרכים במיקסרבמהירות איטית, עד שהכל מתגבש לעיסה יציבה ללא גבשושיות.
4. אח"כ מערבבים ידנית את שתי העיסות ואופים בחום נמוך של 160 מעלות בין 45 דקות לשעה.
חומרים לקישוטים מבצק סוכר
מרשמלו 300 גרם
כוס מים
500 גרם סוכר
100 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה
1. ממיסים את השוקולד יחד עם המרשמלו, אבל לא עד לנוזל אלא לעיסה סמיכה. נוצר בצק לבן שעליו להתייבש בחוץ בשקית במשך יומיים.
2. לאחר יומיים מרדדים את הבצק שיהיה גמיש ויוצרים צורות שרוצים, אפשר עם שבלונות.
לא נשאר פירור - סבתא שרה ברגמן
סבתא שרה ברגמן בת ה-75 ממגדלי הים התיכון גני תקווה, בכל חג שבועות מכינה למשפחה מתכון קלאסי וקליל לעוגת גבינה פירורים, בטעם מתוק וקרמי במיוחד.
שרה וביתה מאוד אוהבות תכניות בישול ואפיה, כשהן לוקחות השראה של מתכונים רבים מהם. "בחג שבועות אני לא לוקחת סיכונים", אומרת שרה "אני תמיד מכינה את אותו מתכון של עוגת גבינה פירורים שביתי הכי אוהבת".
"כל המשפחה מתארחת אצלי בשבועות בכל שנה וכל אחד מביא מעדנים מלוחים ומתוקים בגבינות עשירות. אני מכינה את עוגת גבינה פירורים המפורסמת שלי, שלא נותר ממנה אף פירור בסוף הארוחה". לסבתא שרה 4 ילדים ו-8 נכדים.
מתכון לעוגת גבינה פירורים מתוקה במיוחד של סבתא שרה
חומרים לבסיס1 חבילה של ביסקוויטים פתי-בר שוקולד
חבילת חמאה 200 גרם
כף סוכר
חומרים לעוגה
2 קופסאות גבינה לבנה 5%
1 כוס סוכר
3 ביצים
חומרים לציפוי
1 כף סוכר
2 שמנת חמוצה
חצי כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
1. מפוררים את הביסקוויטים, ממיסים את החמאה והסוכר, ומערבבים עם הביסקוויטים.
2. משטחים בתבנית משומנת ומהדקים היטב.
3. מערבבים את חומרי המלית (ללא הקצפה), מפזרים בזהירות על הביסקוויטים, אופים ב-40 דקות בחום של 180 מעלות.
4. העוגה מוכנה כאשר הקצוות מזהיבים ובאמצע הצבע לבן. מוציאים מהתנור ומקררים כמה דקות.
5. מערבבים את החומרים לציפוי ושופכים על העוגה, מכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות.
6. כשהעוגה קרה, מפזרים את פירורי ביסקוויט.
שבועות זה לא רק עוגות גבינה, צפו בשמחה ובריקודים של החג
בשיתוף "מגדלי הים התיכון"