המהפך הגדול של צביקה: הוריד 70 ק"ג בשנה - ללא ניתוח
אחרי שניסה את כל הדיאטות וכשלא מצאו לו מדים בצבא, צביקה סמואל החליט שאת המשקל העודף שלו הוא מוריד בעצמו. הוא הוריד 70 קילו, עבר שני ניתוחים פלסטיים והפך למאמן כושר שמאמין שכולם יכולים להצליח לרדת במשקל: "הדרך שעברתי היא משהו שאני רוצה להעביר הלאה"
"הרבה יותר קשה לעשות דיאטה ולהיות דתי", פוסק צביקה סמואל (29), עורך דין לענייני משפחה שהפך את חייו מהקצה אל הקצה והשיל 70 קילוגרמים ממשקלו. "עם הדת מגיעים הרבה מועדים שסובבים סביב אוכל - שולחן שבת, מתוקים בבית הכנסת וארוחות בחגים", הוא מסביר.
לעוד סיפורי דיאטה מעוררי השראה
סמואל גדל בגבעת שמואל, בה הוא גר עד היום, והתמודד עם עודף המשקל שלו מאז ומתמיד. "תמיד הייתי שמן. התבאסתי ללכת לבריכה, סבלתי מהצקות, וכמנגנון הגנה הפכתי להיות כועס, הייתי חזק וגדול מכולם אבל לא הצלחתי לרדוף אחריהם במשך הרבה זמן.
"ההורים שלי לקחו אותי לנסות לרדת במשקל בכל דרך אפשרית. דיאטניות, דיקורים, קבוצות תמיכה. אמא שלי אפילו לקחה אותי לקבוצת תמיכה לילדים בבית חולים בגיל שמונה. כל שיטה חדשה שנכנסה לשוק - ההורים שלי הראשונים שקפצו".
לפני גיוסו לצבא, מספר סמואל שהגיע למשקל של 152 קילוגרמים. לא הרבה אחר כך הוא איבד את אביו, שלא זכה לראות את השינוי שחל בו מעט אחרי גיוסו. "לא רצו לגייס אותי. בצו הראשון שאלו אותי אם אני רוצה להתגייס, וכשאמרתי שכן, הפשיטו אותי לגמרי והעלו אותי על משקל כדי לנקות ממני את כל הקילוגרמים העודפים.
"לא היו מדי ב' שעלו עליי, וחיברו שתי חגורות כדי ליצור חגורה שתעלה עליי. בשלב הזה החלטתי שאני מנסה לרדת במשקל בעצמי. כבר עשיתי את כל הדיאטות שיש בחוץ , אז החלטתי שאני הולך על זה לבד. התחלתי לעשות הליכות כשהייתי חוזר הביתה, אבל רק בלילה כדי שהשכנים לא יראו אותי.
"הדבר הראשון שזכרתי מכל הדיאטות שעשיתי זה שצריך לחתוך בפחמימות, אז התחלתי לקצץ. הורדתי תפוח אדמה, אורז, פסטות ולחם, והקילוגרמים התחילו לרדת. זה כאילו שהגוף שמח להיפטר מהם".
קיראו עוד:
אלו 3 הדיאטות שהכי אהבתם ב-2018
כך אדל ירדה במשקל: הדיאטה שמטריפה את הסלבס
אוכלים שומנים ומרזים: הדיאטה של קים קרדשיאן
תשעה חודשים אחר כך, סמואל ירד 60 קילו. בזמן לימודי עריכת הדין התחיל לעבוד כמדריך כושר והשיל עוד עשרה קילוגרמים בתהליך. "הפכתי להיות חמדן. כשאתה רואה תוצאות אתה רוצה עוד ועוד, אתה צמא לזה. ויתרתי על יציאות ועל חברים, פיניתי זמן לכושר. בגיל 19 זה מרגיש כאילו להפסיק עם החלה של שבת או עם השווארמה בלאפה זה להפסיד את העולם, אבל אחר כך יש לזה יופי. פתאום רואים אותך, מתייחסים אליך, אתה לא מרגיש כמו גלגל חמישי.
"הספורט וההתעסקות בתזונה גילו לי עצמי חדש. אני פתאום עומד בזמנים, אני יותר עירני, אני צריך פחות שעות שינה, אני יותר חד. הרגשתי את זה גם בלימודים - בתיכון היה לי מאוד קשה ללמוד ואת לימודי עריכת הדין סיימתי לפני כולם - אתה מקבל משמעת, פתאום מטרות זה משהו שאי אפשר שלא לעמוד בו".
התסכול האמיתי, הוא מתאר, התרחש כשהגיע למשקל היעד. "הגעתי למצב שכבר הגעתי לרזולוציות הכי כבדות שיש. למדתי שאפונה וסלק, למשל, הם פחמימה - אז הפסקתי לאכול אותם ועברתי לגמרי לבשר וירקות. כשהגעתי למשקל היעד הבנתי שאני עושה את אותם וויתורים שעשיתי כשהתחלתי, רק שאני כבר לא רואה תוצאות שגורמות לי להמשיך - אני מוותר ועכשיו פשוט כדי להישאר במקום.
"הגיע זמן שאמרתי לעצמי שאני צריך לבחור בוויתור כדרך להמשיך בה. רציתי לשמר את ההישג שלי, עבדתי עליו כל כך קשה. עד היום אני מאוד מפחד מאפקט כדור שלג, אני מפחד שארשה לעצמי משהו, ודבר אחד יוביל לאחר. יש אנשים שמאמינים בארוחות צ'יט, אבל אני לא שם. למדתי להסתכל מחדש על אוכל - אני מאוד אוהב אוכל, אני מבשל המון, אבל הבנתי שלהיות בדיאטה זה לא להיות בעונש. אני אוכל היום יותר טרי, יותר בריא ויותר טעים".
"נשארו צלקות - אבל הן צלקות מלחמה"
למרות הדרך הארוכה שעבר, המלחמה של סמואל הייתה רחוקה מלהיגמר. 70 הקילוגרמים שאיבד השאירו אחריהם עור עודף רב. "הרגשתי פשוט פגום. עשיתי המון דרך והשקעתי בזה את כולי, אבל עדיין לא יכולתי להוריד חולצה - הגוף יודע להרחיב את העור אבל לא לצמצם אותו בחזרה".
כדי לקבל את הגוף שעבד עליו כל כך קשה, סמואל צריך היה לעבור שני ניתוחים פלסטיים - האחד למתיחת בטן והשני להקטנת חזה. "עברתי המון רופאים וועדות וקיבלתי לבסוף אישור מאוד חריג שקופת חולים מכבי תממן לי את הניתוחים", הוא מספר, "האבסורד הוא שמי שירד באופן טבעי ולא עשה ניתוח לקיצור קיבה, לא מבטחים אותו - כי יש יותר סיכוי שהוא יעלה את המשקל בחזרה.
"נשארו צלקות, אבל אני רואה בהן צלקות מלחמה. פעם מאוד התביישתי בהן אבל היום זו מזכרת לדרך שעברתי, סימן לקרב, למלחמה שאני עובר בכל יום".
בשנים האחרונות סמואל מקדיש יותר ויותר זמן לשגרת החיים שפיתח. הוא מתאמן במשך שלוש שעות בחדר הכושר בכל בוקר ("אם לא אגיע יתקשרו לבדוק שאני בסדר"), מדריך מתאמנים ועובד על שיטת אימון חדשה שהוא יזם. "היום, האהבה האמיתית שלי היא כושר, והדרך שעברתי היא משהו שאני רוצה להעביר הלאה. מתאמנים שלי שולחים לי תמונה של תפריט במסעדה ואני אומר להם מה הם יכולים לאכול - הקטע הוא לא להימנע, אלא לשנות את הדרך בה אתה מסתכל על תזונה וכושר.
"בדיאטות שהייתי מנסה היו שולחים אותי הביתה עם איזשהו דף, עם רשימת מוצרים מאוד ספציפיים, זה הרגיש לי כמו מטלה. אחרי כל מה שעברתי אני מרגיש שללוות אנשים בתהליך זה הדבר הכי מספק שיש. הרבה אנשים מאוד רוצים להתחיל בתהליכים האלה ופשוט לא יודעים מה לעשות, זו הסיבה בגללה אנשים מוותרים, וזו הסיבה בגללה אני רוצה לעזור להם. הייתי שם בעצמי".
איך נראית התזונה שלך היום?
"בגלל שאני מתאמן המון, אני צורך המון חלבון. אני מכין לעצמי פנקייקים מאבקת חלבון ושיבולת שועל, אוכל המון עדשים, מוסיף לזה סוגי בשר ודגים, וכמובן - המון המון ירקות".
יש משהו שאתה מתגעגע אליו בסגנון החיים הישן שלך?
"אני מתגעגע לפחמימות. חלה של שבת, לאפה עם שווארמה, אבל אני כבר מאוד רחוק משם. אני לא זוכר את הפעם האחרונה בה אכלתי קמח לבן, וזה לא מפריע לי היום".
לעמוד הפייסבוק של צביקה סמואל