בשיתוף אסם נסטלה

לאכול כל יום את אותן מנות זה נחמד בהתחלה, בעיקר כשזה אוכל שמאוד אוהבים, אבל גם הקשר הקולינרי הזה מגיע בשלב מסוים לסיומו ואז הילדים מתחילים לבקש משהו חדש לאכול, אבל - שימו לב - שיהיה דומה למה שהם אוהבים. אז איך משדרגים את התפריט היומיומי בלי יותר מדי עבודה? זה מאוד פשוט, מכינים כמה מרכיבי בסיס, מחלקים לקופסאות ובוחרים מכל קופסה מה שמתחשק לנו ומרכיבים מנה חדשה.
במסגרת סדרת "מבשלים עם ילדים" בפרויקט "מתכון לחיים טובים" המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, הצטרף סהר בן ה-12 לרון יוחננוב, שף, בלוגר ומנחה סדנאות, ואל אורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום תזונה באסם נסטלה, כדי לבדוק מה אפשר להכין כבסיס ומזה להרכיב מנות טעימות ומאוזנות לפי מה שמתחשק.

שלושה מרכיבים, שלוש מנות

מצרכים:
נודלס
לנתחי סויה דמוי עוף:
נתחי סויה
2 כפות שמן זית
כף שמן שומשום
2 שיני שום, קצוצות
1 ס"מ ג'ינג'ר, קצוץ דק
מעט תערובת עשבי תבלין (טימין, רוזמרין, מרווה)
מלח
פלפל
לירקות אנטי פסטי:
סלרי
בטטה
פלפל בכל הצבעים
שום
ברוקלי
כרובית
3 כפות שמן זית
תערובת תבלינים
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן.
  2. מכינים את נתחי הסויה: מטגנים שום, ג'ינג'ר במחבת, מוסיפים את נתחי הסויה ואת עשבי התיבול ומקפיצים יחד.
  3. מכינים את האנטיפסטי: חותכים את הירקות ומתבלים. אופים בתנור כ-45 דקות בטמפ' של 180 מעלות
להרכבת המנות:
  1. כריך - לחמניית כוסמין, ממרח פסטו, מבחר ירקות אנטי פסטי ונתחי עוף מוקפצים.
  2. קערת נודלס - אטריות נודלס מבושלות, ירקות אנטי פסטי, נתחי עוף מוקפצים וכף של רוטב תיבול סויה/ טריאקי.
  3. סלט - חותכים ירקות טריים (חסה, עלים, מלפפונים, עגבניות), מוסיפים ירקות אנטיפסטי ונתחי עוף מוקפצים.
בשיתוף אסם נסטלה
פורסם לראשונה: 07:29, 02.06.21