בשיתוף אסם נסטלה


מה עושים כשאחד או אחת מבני/ בנות המשפחה מעדיף לאכול דברים מסוימים ועל האחרים לוותר, אבל עדיין לא מעורה מספיק ברזי המטבח כדי להכין ארוחות לעצמו או לכלל המשפחה? ומה קורה כששאר בני המשפחה אוהבים לאכול הרבה דברים אחרים? תכירו את משפחת פרידמן-שפיר, אימא לילך אוהבת לאכול ונהנית מכל רגע, בעוד שמיכאל, בנה, הוא ספורטאי ולכן הוא בודק ומדקדק בכל מוצר לפני שהוא מכניס אותו לתפריט. איך מחברים בין שני עולמות שקצת מתנגשים?
השניים, שזכו במסגרת פעילות גולשים, הגיעו לאולפן "מתכון לחיים טובים", הפרויקט המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, כדי לפגוש את רון יוחננוב, שף, בלוגר ומנחה סדנאות ואת אורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום תזונה באסם נסטלה. יחד הכינו לחמעג'ון - מנה שמותאמת לתפריט של מיכאל ומכילה דגנים מלאים, חלבון ועוד הרבה דברים טעימים, ולמדו איך שומרים על תזונה מאוזנת.
3 צפייה בגלריה
לחמעג'ון ביתי - מנה מאוזנת ובריאה לכל המשפחה
לחמעג'ון ביתי - מנה מאוזנת ובריאה לכל המשפחה
כיצד מכינים מנה שמתאימה לכל המשפחה?

לחמעג'ון

המרכיבים:
בצק שמרים עם קמח כוסמין
למילוי:
ממרח חומוס טחינה
2-3 כפות שמן
1 קופסת שימורים של גרגירי חומוס
2 בצלים, מקולפים וחתוכים לרצועות
אבקת תיבול בצל
6 שיני שום, חתוכים לפרוסות
פלפל אדום, חתוך לרצועות
פלפל חריף, אופציונאלי
1/2 צרור כוסברה
מלח, פלפל
1/2 כפית כורכום
כפית כמון
פטרוזיליה קצוצה
ביצים
3 צפייה בגלריה
לחמעג'ון ביתי - מנה מאוזנת ובריאה לכל המשפחה
לחמעג'ון ביתי - מנה מאוזנת ובריאה לכל המשפחה
לחמעג'ון ביתי - מנה מאוזנת ובריאה לכל המשפחה
אופן ההכנה:
  1. במחבת רחבה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
  2. מוסיפים את השום, רצועות הפלפל והחריף וממשיכים להקפיץ.
  3. מוסיפים את התבלינים וגרגירי החומוס יחד עם כ-1/2 כוס מים ומבשלים עד שכל הירקות מתרככים והתבשיל מסמיך.
  4. מוסיפים פטרוזליה קצוצה ומקררים מעט לפני המילוי.
  5. פותחים את הבצק ומחלקים לכ-10 יחידות. מגלגלים כל יחידה לצורת לחמנייה עגולה.
  6. מרדדים לעלה, בעזרת האצבעות מייצרים שקע שיכיל את גרגרי החומוס.
  7. ממלאים במרכז כף מממרח החומוס טחינה, מניחים מעל 2 כפות מהמלית.
  8. מברישים מסביב בביצה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200-220 מעלות כ-10 דקות או עד הזהבה.
  9. לקראת סיום מוצאים את המאפים מהתנור, מוסיפים ביצה ומחזירים לאפייה קצרה.
  10. מגישים חם.
בשיתוף אסם נסטלה