בשיתוף אסם נסטלה


זה נפוץ בהרבה בתים, יום אחד קם אחד מבני המשפחה ומודיע שהוא הופך לצמחוני/ טבעוני/ לא נוגע בביצים/ מוצרי חלב ועוד. פעמים רבות כשההכרזה הזו מגיעה מצד הילדים, היא מדאיגה מאוד את ההורים משום שהם לא בטוחים שהילדים זוכים לקבל את כל רכיבי התזונה שהם צריכים כדי לגדול. למשל, חלבון.
מה עושים במקרים כאלה? בפרק השני בסדרת "מבשלים עם ילדים" במסגרת פרויקט "מתכון לחיים טובים" המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, מארח רון יוחננוב, שף, בלוגר ומנחה סדנאות בישול, את יעל אורן, דיאטנית קלינית באסם-נסטלה, יחד הם נותנים טיפים להורים איך צולחים שינויים בתזונה של הילדים בצורה קלה, בדגש על חלבונים והחשיבות שלהם, ואיך אפשר לשלב אותם בארוחה כדי למנוע חוסרים. בנוסף הם יכינו ארוחה אסייתית עשירה בחלבונים, פחמימות ושלל ירקות.
2 צפייה בגלריה
רון יוחננוב ויעל אורן
רון יוחננוב ויעל אורן
רון יוחננוב ויעל אורן
(צילום: אביגיל עוזי)

פד תאי

המרכיבים:
1 חבילה אטריות אורז
3 כפות שמן
3 ביצים L
נתחי סויה דמוי עוף
1/2 כוס רוטב סויה מופחת נתרן
1 כף סוכר חום
2 גזרים בינוניים, חתוכים לגפרורים
תפרחת ברוקולי
כוס אפונה ירוקה
כוס תירס
1/4 כרוב לבן גדול, חתוך לרצועות דקות
3 שיני שום, כתושות
1 ס"מ שורש ג’ינג’ר מגורר
1 קורט פלפל צ’ילי אדום, קצוץ דק (לא חובה)
4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1 חופן נבטים
1 צרור כוסברה, קצוצה
1 חופן בוטנים, קלויים
תוספת קריספית שילדים אוהבים:
2-3 דפי אורז
שמן עמוק לטיגון
מלח
אופן ההכנה:
  1. מכינים את האטריות: אפשר להשרות את האטריות כשעה במים קרים או לבשל אותם בסיר עם מים ומלח כ-5 דקות.
  2. מקפיצים את הירקות ונתחי הסויה: לאחר שהאטריות מוכנות, מחממים היטב ווק ומוספים את השמן, מקשקשים את הביצים יחד עם כף רוטב סויה, מכניסים לווק ועושים “מקושקשת”, אחרי שהביצים מוכנות מוציאים מהווק לצלחת ומניחים בצד.
  3. מוסיפים עוד טיפונת שמן ומתחילים בהקפצת הירקות, מתחילים עם הגינג’ר, השום והצ’ילי. מוסיפים את הכרוב והגזר ומערבבים.
  4. מוסיפים את נתחי הסויה ומערבבים.
  5. מוסיפים ללווק את האטריות המבושלות והביצים המקושקשות, מוסיפים את הרטבים ומקפיצים היטב.
  6. רגע לפני הגשה מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק, ומעבירים לצלחת הגשה.
  7. מכינים את דפי האורז: מחממים שמן לטיגון בסיר עמוק.
  8. חותכים בעזרת מספריים את דפי האורז.
  9. מטגנים בשמן עמוק ומניחים על רשת להיפטר משאריות השמן, מניחים מעל המוקפץ.
  10. מפזרים מעל כוסברה קצוצה, פלח לימון ובוטנים.
2 צפייה בגלריה
מוקפץ סויה
מוקפץ סויה
ארוחה מלאה בצלחת אחת
(צילום: אביגיל עוזי)

עוד כמה דברים שכדאי לדעת:

  • שלבו בתזונת הילדים מגוון של ירקות בצבעים שונים בכל יום.
  • נכנסים למטבח? שתפו את הילדים בעשייה ותנו להם לעזור לבחור את הירקות שכל בני המשפחה אוהבים.
  • מכינים מנה מוקפצת? אפשר להשתמש בכל סוג של ירק שיש בבית.
  • מחפשים מקורות חלבון שאינם מן החי? נסו סויה. כיום ידוע שסויה בטוחה לצריכה בכל שלבי החיים. מדובר בקטנית שהיא חלבון מלא ויש בה סיבים תזונתיים, אשלגן, סידן, ברזל. הסויה מומלצת לכל סוגי התזונה - צמחוני, טבעוני ואוכלי כל.
  • מומלץ להשתמש במוצרים מופחתי נתרן וסוכר. חפשו ברשימת המרכיבים ובכיתוב שעל האריזה.
  • מנת פד תאי עשירה משלבת את כל אבות המזון, בתוספת מרקמים וטעמים אסייתיים ויחד מדובר בארוחה מלאה בצלחת אחת.
בשיתוף אסם נסטלה
פורסם לראשונה: 07:00, 04.02.21