בשיתוף תנובה
מאפינס אוכמניות
המרכיבים:
1 בננה מרוסקת
2 ביצים
1 גביע יוגורט טבעי 3%
1 כף אבקת אפייה
1 כוס קמח ללא גלוטן
1 כפית תמצית וניל
1 כף גדושה של סילאן טבעי
2 כפיות קינמון
1 כוס אוכמניות טריות או קפואות
1/4 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
- בקערה מועכים את הבננה עם מזלג.
- מוסיפים את כל המרכיבים ובוחשים.
- מוזגים את התערובת לתבניות מאפינס.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות.
עוד דברים שכדאי לדעת:
- פירות יער תורמים המון ויטמינים ונוגדי חמצון לתפריט שלנו שחשובים להגנה על תאי הגוף ואפילו מפחיתים סיכון לסרטן.
- מנה מעולה לצליאקים ורגישים לגלוטן. מכילה סידן, מגנזיום, נוגדי חימצון וסיבים.
- יוגורט מכיל חיידיקי ביו שהם החיידקים הטובים שיש בגוף ותורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול. בנוסף, היוגורט מכיל חלבון איכותי וסידן שחשובים לבניית העצמות והשרירים.
- אפשר לשלב 2 מאפינס ואגוזים ולקחת לעבודה לארוחת בוקר חמימה ומשביעה.
- ניתן להכין את המאפינס ולשמור במקרר, אפשר לשלוף את זה מהמקרר עם כוס תה בבוקר, זה כמו לקחת עוגה. אפשר להכין כמות גדולה בשביל כל המשפחה, גם לילדים. זה עוזר להתרכז לקראת תחילת היום.
בשיתוף תנובה