התקדמות משמעותית במיגור התפרצות הקורונה: חברת מודרנה (Moderna) האמריקנית הודיעה כי סיימה לפתח את גרסת החיסון הראשונה בעולם נגד נגיף הקורונה, וכעת שיחררה משלוח ראשון של תרכיב החיסון לבדיקה ראשונית במכון האמריקני לחקר מחלות זיהומיות ואלרגיות שבמרילנד.
מדובר בזמן שיא של פיתוח חיסון, שהושלם תוך 42 ימים מרגע סיום השלמת המבנה הגנטי של נגיף הקורונה. בחודש אפריל צפויים להתחיל ניסויים קליניים בכ-30 מתנדבים. מדובר יהיה בשלב ראשון מתוך ארבעה של ניסויים קליניים בבני אדם, בו תיבחן יעילותו של החיסון וישללו תופעות לוואי מסוכנות כתוצאה משימוש בו.
בעת השלמת הניסוי הקליני הראשון באפריל, יתחיל השלב השני שיכלול כמות רחבה יותר של נבדקים, ובו תיבדק לעומק יעילותו במניעת הידבקות בווירוס הקורונה. לאור ההתפשטות המהירה של הנגיף ברחבי העולם, סביר ששלב זה של הניסוי, שלרוב מתרחש רק לאחר חודשים או שנים, יחל מוקדם הרבה יותר.
החיסון החדש הקרוי mRNA-1273 הוא חיסון מסוג "RNA שליח", שעם כניסתו לגוף "מבטל" את היכולת של נגיף הקורונה לחדור לתאי הגוף. ה-RNA השליח המדובר, כשקיים בגוף, מונע היווצרות של חלבון הקרוי Spike, הנחוץ לשם היצמדות וירוסי הקורונה לתאי גוף האדם, וכך למעשה מונע את התרבותם בגוף, ומאפשר למערכת החיסון להשמיד את הווירוסים הקיימים מבלי שיגרמו למחלה.
על ניסיון נוסף למציאת חיסון הכריזה אתמול (ב') חברת התרופות GSK, שמשתפת פעולה עם חברת הביוטכנולוגיה הגלובלית Clover Biophamaceutical במטרה לפתח יחד חיסון כנגד נגיף הקורונה. במרכז שיתוף הפעולה, חיסון פוטנציאלי מבוסס חלבון המכונה COVID-19 S-Trimer מבית חברת הביוטכנולוגיה הגלובלית קלובר שבסיסה בסין, וטכנולוגיית האדג'ובנט של GSK שתסייע להגביר את התגובה החיסונית של החיסון הפוטנציאלי ואף תאפשר ייצור כמויות גדולות יותר של החיסון.
כל מה שיודעים על הנגיף:
בינתיים ממשיכה מגפת הקורונה להתפשט בעולם. נכון להיום (ג') דווח על 80,290 מקרי הדבקה ו-2,707 מקרי תמותה. מתוך הנדבקים, 27,795 החלימו לחלוטין. 40,573 איש (81%) מוגדרים במצב קל, אולם 9,215 שהם 19% מהנדבקים, מוגדרים במצב קריטי.
מרבית מקרי ההדבקה מדווחים בסין, שם נמנים 77,663 מקרי הדבקה ו- 2,664 מקרי תמותה. במקום השני ממוקמת דרום קוריאה עם 977 מקרי הדבקה ו-11 מקרי תמותה. באיטליה נרשמו 270 מקרי הדבקה ו-7 מקרי תמותה, וביפן עם 160 מקרי הדבקה ומקרה תמותה אחד. מדינות אנדמיות נוספות בהן קיים שיעור גבוה של מקרי הדבקה הן הונג קונג, איראן, ארה"ב, תאילנד, טאיוואן, אוסטרליה, מלזיה, גרמניה, צרפת, בריטניה ומקאו.