השילוב של מחלות חורף וקורונה, מעמידים את מערכת החיסון במצב בעייתי. מומחי בריאות ברחבי העולם מדגישים את החשיבות של אורח חיים בריא, בשילוב עם תזונה בריאה וגם חיזוק מערכת החיסון. אלו הירקות הכי בריאים שיכולים לסייע לנו להגן על מערכת החיסון בקלות.
תרד
אחת מאפשרויות המזון הפופולריות ביותר עבור סוכרתיים, ירק עלים ירוק זה מהווה מחסן של ברזל, סידן, סיבים, ויטמינים וכו'. לפי איגוד הסוכרת האמריקני (ADA) תרד מסומן כמזון על עבור סוכרתיים סוג 1 וסוג 2.
ברוקולי
ברוקולי הוא לא פחות ממזון על. בין אם הוא מבושל או מוקפץ, ירק ירוק זה עוזר לקדם בריאות טובה. לברוקולי יש אינדקס גליקמי נמוך, מה שהופך אותו לתוספת מושלמת בדיאטה של חולי סוכרת.
ואם אתם באמצע דיאטה, כך תתגברו על תחושת הרעב שבהתחלה. רופא תורן מסביר:
כרובית
ירק חורפי שאוצר בתוכו כמה חומרים מזינים חיוניים. יש לו אינדקס גליקמי נמוך והוא עשיר בכמה מינרלים חיוניים המסייעים לשמור על תנודות הסוכר בדם.
כרוב
הכרוב עשיר בוויטמינים, מינרלים, סיבים, נוגדי חמצון ותרכובות צמחיות חזקות. למעשה, כוס אחת בלבד (כ-70 גרם) של כרוב מכילה את הצריכה היומית המומלצת לוויטמינים- A, C ו-.K הוא עשיר גם בויטמין B, סידן, נחושת, מנגן, אשלגן ומגנזיום. בנוסף, הכרוב עמוס בנוגדי חמצון בעלי השפעות אנטי דלקתיות חזקות.
גזר
גם ירק פריך זה מזין מאוד. גזר מהווה מקור מצוין לבטא קרוטן, אותו ניתן להמיר בויטמין A בגוף. גזר אחד גדול (כ-70 גרם) מכיל 24% מהצריכה המומלצת היומית של חומר המוצא לוויטמין A. ויטמין A חיוני לבריאות העין וחשוב גם לתפקוד מערכת החיסון ובילדים לצמיחה והתפתחות תקינה.
בנוסף לבטא קרוטן, הגזר עמוס במגוון קרוטנואידים- פיגמנטים צמחיים רבי עוצמה המעניקים לגזר את צבעו. קרוטנואידים משמשים נוגדי חמצון ועשויים לסייע בהפחתת הסיכון למחלות כרוניות.
מנגולד
מנגולד הוא ירק דל מאוד בקלוריות ועשיר בחומרים מזינים. למעשה, כוס אחת של מנגולד מבושל מספקת 7 קלוריות בלבד, אך מכילה כמעט מחצית מהכמות היומית המומלצת של בטא קרוטן וממלאת את הצריכה היומית המומלצת של ויטמין K. זהו גם מקור טוב לוויטמין C מגנזיום ומנגן.
בנוסף, העלים בצבע ירוק כהה וגבעולי המנגולד עמוסים בפיגמנטים צמחיים מועילים. הוכח כי הם מפחיתים דלקת בגוף ומפחיתים את החמצון של כולסטרול LDL ובכך ומפחיתים את הסיכון לתחלואה לבבית.
צנוניות
ירק זה ידוע בטעמו החריף ובמרקמו הפריך. צנוניות עשירות בuויטמינים B ו-C, כמו גם באשלגן. טעמם הפלפלי מיוחס לקבוצה מיוחדת של תרכובות המכילות גופרית הנקראות איזותיוציאנטים, אשר להם יתרונות בריאותיים רבים. הם משמשים כנוגדי חמצון בגוף, ומסייעים בשליטה על מצבי דלקת.
פטרוזיליה
הפטרוזיליה מלאה בחומרים מזינים. כ-30 גרם פטרוזיליה ממלאים את הצריכה היומית המומלצת של ויטמין K ולמעלה ממחצית הצריכה היומית המומלצת של ויטמין C. יש בה גם בטאקרוטן, חומצה פולית, ברזל, סידן ואשלגן. פטרוזיליה היא מקור מצוין לפלבנואידים, כולל אפיגנין ולוטאולין, שהן תרכובות צמחיות בעלות יתרונות בריאותיים פוטנציאליים רבים. פלבנואידים אלה עשויים להועיל במיוחד בעיכוב אובדן זיכרון ושינויים הקשורים לגיל במוח.
סלק
לסלק יש טעם מתוק עדין שלעhתים קרובות גרם לסוכרתיים להימנע מלאכול אותו. אבל הוא מלא במינרלים, סיבים וחומרים מזינים חיוניים אחרים שהופכים אותו לירק מעולה עבור סוכרתיים מסוג 2.
שילוב ירקות בתזונה היומיומית יכול לתרום רבות לגוף. חשוב להדגיש כי השפעת הירקות על כל אדם היא אינדיבדואלית ולסוכרתיים מומלץ לבדוק את השפעתם באמצעות מד סוכר ללא דקירות ולהבין אילו ירקות טובים יותר ואילו פחות ובאילו כמויות ושעות ביום לשלבם בתפריט.
כמו כן, מומלץ להתייעץ עם דיאטנית קלינית מוסמכת וכיום, ניתן לעשות זאת גם באמצעות שירותי האונליין.
עדינה בכר, דיאטנית סוכרת ותזונה קטוגנית במרכז DMC לטיפול בסוכרת