בשיתוף אסם נסטלה

אנחנו אט-אט מתחילים לחזור לשגרה המוכרת, זו שבה ההורים יוצאים בכל בוקר לעבודה, יחד עם הילדים שחוזרים לבית הספר. בשגרה המוכרת והמבורכת, חלק מהילדים חוזרים בצהריים ישר לביתם וצריכים להכין לעצמם ארוחת צהריים מזינה, כמו במשפחת קורן. אמא אורלי סיפרה שאלון בן ה-9, אח לתמרה ועידן, התחיל להגיע הביתה ישירות אחרי בית הספר ולהיות אחראי על חימום ארוחת הצהריים שלו. "זה שינה מהותית את אופן התנהלות שלנו לגבי ארוחות עד היום בבית ואשמח יותר שנדע איך לוודא שהתפריט יהיה מאוזן ובריא, ואיך ללמד אותו ואותנו להתנהל בשגרה החדשה הזו לגבי ארוחות בבית".
4 צפייה בגלריה
 מנה קלה להכנה שאפשר לחמם כשחוזרים מבית הספר
 מנה קלה להכנה שאפשר לחמם כשחוזרים מבית הספר
מנה קלה להכנה שאפשר לחמם כשחוזרים מבית הספר
המשפחה הוזמנה לאולפן סדרת "מבשלים עם ילדים" בפרויקט בפרויקט "מתכון לחיים טובים" המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, לאחר שזכתה בפעילות גולשים בה נתבקשו לספר על האתגרים הקולינריים שלהם כמשפחה בשילוב הילדים במטבח ובתזונה המשפחתית.
אורלי פיינה, דיאטנית קלנית ומנהלת תחום תזונה באסם נסטלה, חיזקה את דבריה של אורלי קורן ואמרה כי מדובר באתגר שמשפחות רבות נתקלות בו כעת בשל החזרה לשגרה. "הילדים מתחילים לחזור הביתה בצהריים וצריך שתהיה מנה מוכנה. הכלל הוא צלחת מאוזנת שמכילה בערך שליש צלחת ירקות, שליש חלבונים, שליש פחמימות", מסבירה פיינה ומוסיפה כי "אפשר לשבת ולדבר עם הילדים מראש ולהתארגן, לשאול 'מה אתם רוצים שיהיה מוכן למחר', ולהראות להם מה הכנו".
במקביל הציע רון יוחחנוב, שף, בלוגר ומנחה סדנאות, להכין מנה של פסטה אביבית עם ניוקי צבעוני והמון ירקות שאפשר לחמם כשחוזרים מבית הספר וליהנות ממנה טעימה ומאוזנת. "היופי במנה הוא שאפשר להחליט יחד עם הילדים איזה ירקות הם רוצים לשלב. בסופו של דבר הם לומדים כן להכניס את הירק הנוסף או את המנה החדשה לתפריט שלהם כחלק קבוע", אומרת פיינה.

פסטה אביבית

המרכיבים:
חבילת ניוקי טריקולור
2 כפות שמן זית
2 גבעולי טימין
בטטות, פלפלים, קישואים, כרובית – ירקות שאוהבים לאנטיפסטי
200 גרם נתחי סויה דמוי עוף
2 כפות זיתי קלמטה
200 גרם שעועית ירוקה
3 כפות רוטב סויה
4 צפייה בגלריה
 הכינו אנטיפסטי מכל הירקות שאתם אוהבים
 הכינו אנטיפסטי מכל הירקות שאתם אוהבים
הכינו אנטיפסטי מכל הירקות שאתם אוהבים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הניוקי במים רותחים לפי הוראות היצרן, ומסננים.
2. במחבת מוסיפים שמן זית, מוסיפים את השעועית הירוקה, ומקפיצים קלות.
3. מוסיפים את נתחי הסויה דמוי עוף.
4. מוסיפים עשבי תבלין - טימין, וכל מה שאוהבים, ומתבלים ברוטב סויה.
5. מוסיפים את הניוקי המבושל למחבת ומערבבים היטב.
6. מכינים מראש אנטיפסטי מכל הירקות הקשים שאוהבים – חותכים את הירקות, מתבלים במעט שמן זית מלח פלפל ואופים בתנור כ-45 דק' ב-180 מעלות.
7. מוסיפים למחבת את כל ירקות האנטיפסטי המוכנים.
8. מקשטים עם חופן זיתים ומערבבים.
9. מצלחתים ומקשטים בעלי בזיליקום טריים.
4 צפייה בגלריה
 אל תשכחו את הבזיליקום
 אל תשכחו את הבזיליקום
אל תשכחו את הבזיליקום
עוד דברים שכדאי לדעת:
  • כלל הצלחת המאוזנת: שליש ירקות, שלישי חלבונים ושליש פחמימות.
  • התייעצו מראש עם הילדים ושאלו אותם מה הם היו רוצים לארוחת הצהריים שיהיה עליהם לחמם לבד.
  • בבחירה של תחליפי בשר מן הצומח, מומלץ לוודא בעזרת הטבלה התזונתית שעל גבי האריזה, שהמוצר מכיל לפחות עשרה גרם חלבון.
  • רוצים שהילדים יאכלו יותר ירקות? תנו להם לבחור את האהובים עליהם ולצרף למנה.
בשיתוף אסם נסטלה