נגיף הקורונה אינו שורד באוויר, כך קובע ארגון הבריאות העולמי, שמבהיר באתר האינטרנט שלו כיצד הנגיף הקטלני עלול להדביק. ההבהרה של הארגון מגיעה אחרי הודעות שונות ברשתות החברתיות, שטוענות כי הנגיף עלול לגרום להדבקה דרך האוויר, זמן רב אחרי שחלף במקום אדום חולה.
בהודעה, המבטלת את האמור לעיל, הסבירו המומחים כי דרך ההדבקה של נגיף הקורונה היא טיפתית, כלומר – הנגיף עובר דרך רסיסי רוק או נזלת המועברים ישירות מאדם לאדם, במרחק של כמטר. לדברי הארגון, אותן טיפות המכילות את הווירוס כבדות מכדי לשרוד באוויר, והן צונחות אל הרצפה או אל משטחים, ואינן נשארות באוויר. לפיכך, אין סכנה לעבור במקום בו חלף דקות או שעות קודם לכן חולה קורונה.
צפו: החפצים המסוכנים ביותר להדבקה בקורונה
בארגון ציינו כי כדי להגיע להגנה מקסימלית, יש להתרחק לפחות מטר מאדם לאדם ולחטא משטחים שעדיין עלולים להכיל את רסיסי הרוק והכיח מאדם נגוע. נוסף על כך, מסרו כי כידוע יש להקפיד על חיטוי תכוף של הידיים.
בתוך כך, סקירות בספרות הרפואית הראו כי נגיף הקורונה שורד זמן רב על משטחים. אחת הסקירות האחרונות הראתה כי ניתן לאתר את הווירוס עד ארבע שעות על נחושת, עד 24 שעות על קרטון ועד שלושה ימים על פלסטיק ופלדת אל חלד. תוצאות דומות התקבלו מבדיקות שנעשו על נגיף הקורונה שגרם להתפרצות SARS בשנת 2003.
ומה לגבי בגדים? מחקר מעבדתי שבוצע בהונג קונג, ופיזר רסיסי נגיף קורונה בחדר ובו משטחים שונים, מצא כי הוא מתקשה לשרוד על מוצרי נייר וקרטון מעבר ל-24 שעות, ועל בגדים הוא אינו מצליח לשרוד כלל.