נכון להבוקר (ג'), מספר הנדבקים העולמי בנגיף הקורונה טיפס ל-75,216 איש, רובם המכריע בסין. על אף שלפי דיווחים קצב ההתפשטות של המחלה נמצא בירידה מסויימת, נכון להיום 2,012 בני אדם מתו כתוצאה מהידבקות בו, והאיום להתפשטות למדינות רבות, ביניהן ישראל, עוד קיים. על פי הידוע, הנגיף עובר בעיקר דרך רסיסי הרוק הנפלטים בעת עיטוש ושיעול, אך בדומה לווירוסים אחרים, עלול להדביק גם דרך מגע עם משטחים.
עד כה לא היה ברור כמה זמן הנגיף מצליח לשרוד על משטחים מחוץ לגוף האדם, והתשובה הקצרה לכך היא שאף אחד לא באמת יודע. עם זאת, סקירה חדשה של הספרות הרפואית שבדקה נגיפים נוספים ממשפחת הקורונה, שגרמו למחלת ה-SARS ול-MERS, מגלה שהנגיף עמיד מאוד, ומצליח לשרוד מחוץ לגוף הרבה יותר מכפי שחשבו. הסקירה הרפואית פורסמה בכתב העת הרפואי The Journal of Hospital Infection, ונערכה בידי חוקרי וירולוגיה מאוניברסיטת רור-באכם (Ruhr-Bochum University) שבגרמניה.
בסקירה החדשה, ניתחו החוקרים כמה עשרות מאמרים שפורסמו בעבר אודות נגיפי קורונה אנושיים (לבד מהנגיף החדש), ומצאו כי הם מסוגלים להישאר פעילים עד 9 ימים כשהם על משטחים. מדובר ביכולת הישרדות גבוהה למדיי: לשם השוואה, נגיף השפעת שורד רק 48 שעות מחוץ לגוף האדם, ונגיף ה-HIV שורד 4 דקות בלבד. המחקרים הראו גם, שהנגיף שורד בטמפרטורה של עד 30 מעלות צלזיוס.
הבשורה הטובה היא שחומרי חיטוי משמידים את הנגיף, ואפילו בקלות. המחקרים הראו שחומרי חיטוי המכילים אלכוהול בריכוז של 62% לפחות, מי חמצן או אקונומיקה, משמידים את נגיפי הקורונה תוך דקה. החוקרים אמרו כי הם מצפים לתכונות דומות גם אצל נגיף הקורונה החדש.
בינתיים, נערכים בישראל לקליטת 12 הנוסעים הישראלים מספינת התענוגות היפנית. הם צפויים לנחות בנתב"ג מחרתיים (ו'), ומשם יובלו באמבולנס ממוגן למרכז הרפואי שיבא בתל השומר, שם ישהו למשך 14 ימים ביחידת בידוד מיוחדת שהוקמה במקום.
דיווחים מראים כי 14,657 איש שנדבקו במחלה כבר החלימו ממנה. בספינת התענוגות "נסיכת היהלום" ביפן נדבקו 542 איש, 17 החלימו ו-20 מוגדרים במצב קריטי. מתוך 15 הישראלים שעל הסיפון, 3 חלו ואושפזו במצב קל, וצפויים לפי שעה להישאר באישפוז ביפן.