סוף סוף, יקבלו את הכסף: כתשע שנים לאחר שהתפוצצה פרשת האלטרוקסין, מעל ל-16 אלף זכאים יקבלו במהלך שלושת החודשים הבאים את הפיצוי לו הם זכאים. זאת לאחר שבית המשפט העליון דחה היום (יום א') את הערעור שהגיש לאחרונה היועץ המשפטי לממשלה, שביקש לאפשר לעוד נפגעים לקבל פיצוי ובכך לעכב את מועד החלוקה.
בתחילה, הפיצוי המקסימלי לנפגע היה אמור לעמוד על 9,500 שקלים, אולם בסופו של דבר נקבע על כ-3,000 שקלים לאור ריבוי הפונים שנמצאו זכאים.
היום, כאמור, קבעו השופטים מזוז, קרא ושטיין כי "אין אנו רואים הצדקה להארכה נוספת של המועד להגשת בקשות". השופטים ציינו בפסק דינם כי הובהר להם כי כל חבר קבוצה שנתקל בקשיים להגשת הבקשה במסגרת המועד שנקבע בפסק הדין, בקשתו טופלה והוא קיבל מענה.
כזכור, ב-16 בפברואר 2011 שונה ההרכב של הרכיב הבלתי פעיל בתרופה המכונה אלטרוקסין, תרופה אשר שימשה באותה עת לטיפול סדיר בכ-330 אלף חולים וחולות הסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס. שינוי הפורמולציה נעשה באישור משרד הבריאות, ותוך דיווח לאקוני לקופות החולים ולרופאים המטפלים.
עם זאת, דבר השינוי לא פורסם למטופלים עצמם ובדיווח לגורמים המטפלים לא צוין כי נדרש לעדכן את המטופלים בשינוי או לבצע מעקב רפואי על מנת לוודא כי השינוי בפורמולציה של התרופה אינו מצריך התאמה במינון שנקבע למטופל.
קראו עוד על הפרשה:
במהלך החודשים שלאחר השינוי החלו להצטבר דיווחים כי ישנם מטופלים המושפעים מהשינוי בפורמולציה, וחשים בתופעות לוואי כמו דיכאון, נדודי שינה, ובהן גם תופעות לוואי האופייניות ל"יציאה מאיזון". בקשה לאישור תביעה ייצוגית (שאיחדה כמה תובענות) אושרה על ידי בית משפט כייצוגית ובסופו של יום חברת התרופות פריגו, והתובעים הייצוגיים הגיעו להסדר פשרה שאושר על ידי בית משפט בשנת 2018.
ממסמכים שהגיעו למערכת ynet עולה כי לאחר שהוועדה ביצעה את תפקידה, הוחלט כי 9,978 איש ואישה זכאים ל-100 אחוז פיצוי בסך 3,043 שקל לבן אדם. 5,584 איש ואישה זכאים ל-80 אחוז פיצוי בסך 2,434 שקל לבן אדם ו-1,318 זכאים ל-45 אחוז פיצוי בסך 1,369 שקל לאדם. מדובר בפיצוי כולל לכל הזכאים בסך כ-45 מיליון שקל. שופט הוועדה שהכריע מי זכאי לפיצוי ומי לא, דן ארבל, הודיע כי הוועדה סיימה את עבודתה בסוף אוגוסט 2020 והשופט פסק זכאות לפיצויים ל-16,880 חברי קבוצה.
עו"ד יעקב דוידוביץ, המייצג את התובעים הייצוגיים מסר בתגובה: "סוף סוף אפשר לברך על המוגמר. המדובר בערעור שהוביל לעיכוב מיותר של התשלום לחברי הקבוצה בכשלושה חודשים".